Evenimentul Zilei > Social > Nopți gratuite pe litoralul bulgăresc. Oferte irezistibile venite de la vecinii României
Nopți gratuite pe litoralul bulgăresc. Oferte irezistibile venite de la vecinii României

Nopți gratuite pe litoralul bulgăresc. Oferte irezistibile venite de la vecinii României

Bulgarii fac tot posibilul să îi atragă pe turiști pe litoralul lor.

Nopți gratuite pe litoralul bulgăresc. Începînd cu data de 1 mai 2021, Bulgaria va deschide sezonul estival. În noul regulament estival se arată lucruri foarte intereant. Astfel, turiștii care plătesc integral o vacanță, în Bulgaria, până la data de 30 aprilie, vor primi o reducere de 45 la sută. Singura condiție pusă de țara vecină este dovada plății și a unui test PCR.

Alte unități de cazare oferă o noaptea gratuită, cea de-a șaptea, celor care fac de asemenea dovada mai sus menționată. Ofertele făcute de bulgari par irezistibile și vin la puțin timp după anunțul făcut de Grecia, privind sezonul estival.

„După ce Grecia a anunţat deschiderea sezonului iar hotelierii vor acorda stimulente, bulgarii deja reacţionează oferind nopţi gratuite. Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele 3 posibilităţi de intrare în ţară: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi”, spun reprezentanţii touroperatorului Travel Planner.

All inclusiv de la 100 de euro/noapte. Nopți gratuite pe litoralul bulgăresc

În prezent, ofertele de pe litoralul bulgăresc le bat, de departe, pe cele românești. Astfel, pentru doi turiști, în sistem all inclusiv, suma cerută este de 100 de euro/zi.

În Bulgaria, testele PCR sunt mai ieftine decât în România. Operatorii din turism susțin că o familie compusă din doi adulți și un copil vor achita 150 de euro pentru cele trei teste obligatorii.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranţa turiştilor. Bulgarii ştiu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat. Aşa a fost şi în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacţioneze oferind stimulente turiştilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu este o noapte gratuită pentru vacanţele de minim 6 nopţi, pentru turiştii care fac dovada plăţii unui test PCR. Credem că vor mai urma şi alţi hotelieri care vor găsi soluţii interesante. Cert este că românii reprezintă o piaţă foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluţii să venim la ei şi ne aşteptăm să mai apară oferte similare”, declară Sebastian Constantinescu.

Alte oferte pe litoralul bulgăresc

Ca să vă faceți un exemplu, trebuie spus că ofertele pot ajunge la 220 de euro/noapte, pentru doi adulți, la cele mai stilate hoteluri. Este vorba despre Reina del Mar, unde sunt oferite servicii ultra all inclusive.

Cel mai ieftin hotel din lanţ este Viva din Nisipurile de Aur, unde tariful este de 120 euro pe noapte pentru doi adulţi, cu servicii all inclusive.

Potrivit tour operatorilor, preţurile includ reduceri între 30% şi 35%. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%. Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate până la 30 aprilie. În perspectivă, există speranţe pentru un context epidemiologic mai bun şi se speră la îndepărtarea testelor.