Nominalizat la „Premiera Anului”. Care este primul comparator comercial de energie

Nominalizat la „Premiera Anului”. Care este primul comparator comercial de energie Sursa: arhiva EVZ

La numai trei luni de când s-a lansat, primul comparator comercial de servicii de furnizare a energiei electrice și gaze naturale de pe teritoriul țării a ajutat mai mult de 80.000 de consumatori casnici. Prin intermediul Economie la Energie, consumatorii sunt îndrumați în procesul de alegere a furnizorului de energie electrică și gaze naturale de pe piața liberă.

Ce face platforma Economie la Energie

Platforma a fost costruită pentru a oferi consumatorilor casnici soluții rapide și eficiente de comparare a ofertelor de energie electrică și gaze naturale ale furnizorilor de pe piața liberă.

Această platformă este prima de acest fel care facilitează accesul permanent al consumatorilor casnici la cele mai bune oferte energie și gaze naturale de pe piața liberalizată.

Cu o creștere rapidă într-un timp scurt de la start, platforma Economie la Energie a fost nominalizată la Gala Premilor pentru Excelență În Energie organizată de Energynomics Awards. Acest eveniment este unul dintre cele mai mari evenimente de evaluare și premiere a proiectelor cu idei și realizări deosebite în domeniul energetic.

Ne puteți urmări și pe Google News
Gaze naturale

Sursa: balkaninsight.com

Cu cine concurează pentru premiu

Premiul pentru care a fost nominalizată este „Premiera Anului”. Pentru acest premiu concurează cu încă 4 proiecte deosebite din zona energetică. Proiectele au fost evaluate de câțiva dintre cei mai buni profesioniști din domeniu energetic, iar criteriile de evaluare și alegere a proiectului câștigător au fost indicatori precum succes, impact, inovație.

În cadrul evenimentului au luat parte unii dintre cei mai cunoscuți reprezentanți din industria energetică, precum George Niculescu, Secretar de Stat la Ministerul Energiei, Carolina Hidea, Consilier Economic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE, Cristian Nacu, Senior Country Officer Romania and Moldova, IFC World Bank, Dragoș Tuță, fondator și director executiv al Ambasadei Sustenabilității în România.

Scopul acestei platforme este de a ajuta consumatorii casnici să înțeleagă mai bine zona serviciilor de furnizare a energiei electrice și gaze naturale.

Prin utilizarea acestui comparator, consumatorii de tip casnic din România pot economisi în medie până la 400 de lei pe an la serviciile de energie electrică și până la 900 de lei pe an la serviciile de gaze naturale.