Noii săraci ai Italiei sunt în prag de răscoală! Guvernanții plâng numai pentru imigranți?

Noii săraci ai Italiei sunt în prag de răscoală! Guvernanții plâng numai pentru imigranți?

Multe voci spun că pandemia Covid-19 este cea mai gravă criză prin care a trecut Italia după cel de-al Doilea Război Mondial. O parte importantă  populației este în pericol să nu mai aibă bani nici pentru strictul necesar. În aceste condiții, decizia guvernului de a regulariza jumătate de million de imigranți ilegali a stârnit furie. Iată ce scrie cotidianul Il Giornale.

“Proprietarii de restaurante sunt în stradă la Milano, hair-styliștii la Padova, în fața centrelor Crucii Roșii și Caritas s-au format cozi pentru un pachet cu alimente.

Italia se pregătește să redeschidă activitățile comerciale și productive pe 18 mai, dar ceea ce vom găsi este o țară în genunchi. Unii sunt de părere că pandemia de COVID-19 a adus cea mai gravă criză după cel de-al Doilea Război Mondial.

Italia a plătit unul dintre cele mai mari prețuri în ceea ce privește viețile omenești.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și, ca în toate conflictele, nu lipsesc nici victimele colaterale. În lupta fără precedent împotriva coronavirusului, mulți comercianți, antreprenori și liberi profesioniști au pierdut tot ce aveau.

Potrivit agenției franceze de știri AFP, care citează Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), 27% dintre italieni riscă să se rămână ără nicio sursă de venit, în urma restricțiilor impuse de autorități.

"Lacrimile ministrului Bellanova"

Într-un moment în care exasperarea atinge cote maxime, regularizarea unei jumătăți de milion de cetățeni din afara UE a fost un gest de “discriminare extremă împotriva italienilor", susține Romina Paludi.

Femeia, care conduce un centru de înfrumusețare din inima Capitalei, a devenit, în ultimele săptămâni, purtătorul de cuvânt al unuia dintre cele mai afectate sectoare, din care fac parte coafezele, cosmeticienele, frizerii, tatuatorii,  "Două magazine din zece, luni nu vor ridica abloanele, ministrul ar trebui să plângă pentru ei şi nu pentru imigranți", spune Paludi.

Conform estimărilor făcute de Confartigianato la nivel național, cifra de afaceri a scăzut cu 30% și cel puțin 72.000 de angajați riscă să își piardă locul de muncă.