Noii recruți ruși se revoltă. Ei sunt nemulțumiți că nu au apă, hrană sau căldură

Noii recruți ruși se revoltă. Ei sunt nemulțumiți că nu au apă, hrană sau căldură

Soldații ruși care au fost recent mobilizați pentru a lupta pe frontul din Ucraina s-au revoltat vineri seara, ei fiind nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiți să trăiască. Nu au nici apă, nici hrană și nici lemne de foc pentru a se încălzi.

În ultima perioadă, incidente asemănătoare au avut loc în mai multe cazărmi din Rusia, soldații fiind revoltați că nu au condițiile necesare de trai.

În videoclipurile de pe rețelele sociale se vede cum mai mulți soldați se revoltă în cazarma lor din apropierea orașului Kazan. Aceștia au înconjurat un ofițer rus și i-au adresat reproșuri și înjurături.

Soldații ruși sunt nemulțumiți de tratamentul primit

Soldații au exclamat că au primit doar puști ruginite din anii 1970, că nu au apă, nici mâncare, nici măcar lemne de încălzit. Soldații cer ca măcar să se poată spăla și curăța hainele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lipsa unui tratament corespunzător, mai ales că se presupune că trebuie trimiși pe front îi copleșește pe recruți. Peste 100 de bărbați din Republica Ciuvașia, mobilizați recent pentru războiul din Ucraina, au intrat în grevă în semn de protest pentru faptul că nu au primit banii primiși în momentul încorporării.

Mai mult, unii dintre protestatarii aflați în perioadă de instruire la o bază de pe malul râului Volga, au declarat că refuză să lupte în Ucraina până nu li se virează suma promisă în momentul recrutării. Aceasta s-ar ridica la 195.000 de ruble, adică aproximativ 3.170 de dolari.

Soldații refuză să lupte pe front

Suntem păcăliți”, a declarat unul dintre protestatari. „Ne riscăm viețile, mergem la moarte sigură pentru siguranța voastră”, se arată într-o scrisoare a acestora.

Potrivit publicațiilor ruse locale, în urma protestelor soldaților, responsabilii centrului de formare au suspendat antrenamentele de tragere și au încuiat depozitele de arme.

Plata soldaților cu 195.000 de ruble a fost aprobată joi, de președintele rus Vladimir Putin. Banii ar urma să ajungă la soldații contractuali și cei care au fost mobilizați să lupte în Ucraina. Banii nu au fost primiți însă.

„Refuzăm să participăm la operațiunea militară specială și vom căuta dreptate până când ni se plătesc banii promiși de guvernul nostru condus de președintele Federației Ruse!”, au exclamat protestatarii, potrivit ziare.com.