Evenimentul Zilei > Politica > NOI TENSIUNI în PNL: Blaga vrea alegerile de SUS în JOS pentru șefia partidului, vechii liberali îl CONTRAZIC
NOI TENSIUNI în PNL: Blaga vrea alegerile de SUS în JOS pentru șefia partidului, vechii liberali îl CONTRAZIC

NOI TENSIUNI în PNL: Blaga vrea alegerile de SUS în JOS pentru șefia partidului, vechii liberali îl CONTRAZIC

Fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, vrea ca alegerile pentru șefia partidului să fie făcute de sus în jos, iar Congresul să aibă loc în martie, în timp ce aripa vechiului PNL vrea exact opusul, respectiv alegeri de jos în sus și Congres în mai-iunie, susțin surse citate de Mediafax.

''Vasile Blaga vrea alegeri de sus în jos şi Congres în martie, iar fostul PNL alegeri la bază începând cu luna februarie şi Congres în mai-iunie'', au precizat, pentru Mediafax, surse din PNL.

Întâlnirea convocată de Vasile Blaga la Ogrezeni, Giurgiu, despre care a relatat EVZ, a fost privită de foştii democrat-liberali ca o ''intervenţie binevenită pentru reconstrucţia partidului''. Deși inițial a susținut-o la șefia formațiunii pe actualul președinte interimar al PNL, Raluca Turcan, Blaga s-a răzgândit și l-a ales ca favorit pe Cătălin Predoiu care și-a anunțat oficial candidatura.

Chiar dacă Raluca Turcan nu şi-a anunţat oficial intenţia de a candida pentru şefia partidului la Convenţie, surse din rândul liberalilor susţin că în aripa fostului PDL lupta pentru președinția formațiunii se duce între actualul lider interimar şi Cătălin Predoiu, nefiind însă exclusă posibilitatea ca democrat-liberalii să pregătească ''în tăcere'' un alt candidat pentru Convenţie.

Pe de altă parte, la întâlnirea convocată de secretar general interimar, Marian Petrache, aripa fostului PNL a decis că este important să se prezinte cu un singur candidat la Convenţie. 

Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida Ludovic Orban şi Ovidiu Raeţchi. Alți liberali care nu au exclus o candidatură sunt Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Marian Petrache, Mircea Hava.

Totuși, când Petrache şi Turcan au preluat interimar funcţiile de conducere s-a stabilit ca niciunul dintre ei sa nu candideze la functia de preşedinte PNL, dar nu a existat un vot în acest sens, mai mult chiar, Raluca Turcan s-a împotrivit acestei condiţii.

Surse din rândul liberalilor susţin că ''ar fi de bun simţ'' ca nici unul dintre cei doi să nu candideze.

Turcan a anunţat că la sfârşitul lunii ianuarie va avea o întâlnire cu preşedinţii de organizaţii pentru a discuta despre calendarul Convenţiei la care partidul ar trebui să îşi aleagă o nouă conducere.

Ludovic Orban i-a acuzat pe Vasile Blaga și Marian Petrache că demersurile lor de a pune mâna pe putere nu fac decât să scindeze PNL care și așa are este într-o situație de criză după pierderea alegerilor parlamentare.

"Văd că sforarii care au prabușit partidul fac întâlniri secrete sectare ca să rămână tot ei la butoane. Nu mai împărtiți partidul pe căprării, stimabililor. Lăsați în pace membrii Partidului Național Liberal, egali în drepturi și obligații indiferent de unde provin, să își aleagă liberi liderii. Nu mai fracturați inutil partidul, aflat oricum în stare de criză", a scris Orban pe Facebook.

Fostul deputat PNL susține ca alegerile interne să se desfășoare statutar, de jos în sus, iar șefia partidului să fie votată la Congres care să aibă loc în mai-iunie.

La rândul său, fostul președinte al PNL, Crin Antonescu a spus că partidul se află la răscruce. 

"Sincer, nu-l vad (n.r. PNL) foarte bine. Cred ca e intr-un pericol foarte mare. Trebuie sa-si clarifice niste lucuri, sa-si construiasca o platforma, niste elemente de identitate si dupa aceea lucrurile vor intra in normal. Dar ca sa insemni ceva cu adevarat pe scena politica, trebuie sa stii cine esti, ca oamenii pot conta pe tine. Pericolul cel mai mare este acela de pierdere a identitatii, si cand acest lucru se intampla, degeaba ai functii, cateva voturi, nu mai contezi", a declarat fostul președinte PNL la B1TV.

Pe aceeași temă: Scandal imens în vechiul PDL. Raluca Turcan a pierdut în fața lui Cătălin Predoiu

CRIN ANTONESCU ANUNŢĂ APOCALIPSA PENTRU LIBERALI. Care este PERICOLUL IMENS care poate DISTRUGE PNL

Un fost lider PNL îi AVERTIZEAZĂ pe Blaga și Petrache: Lăsați în pace partidul

http://Surse liberale: Antonescu ar prelua PNL dacă partidul s-ar rupe de Iohannis

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.