Noi relaxări în România. Chiar și în cazul în care pragul de vaccinare nu va fi atins
- Nicolae Comănescu
- 19 mai 2021, 16:17
Premierul Florin Cîțu a confirmat, astăzi, că de la data de 1 iunie vor intra în vigoare noi relaxări, chiar și în cazul în care nu se va atinge pragul de 5 milioane de vaccinări.
De la 1 iunie vor exista relaxări, chiar dacă pragul de vaccinare națională nu va fi atins, conform unei afirmații făcute, miercuri, de premierul Florin Cîțu. „De la 1 iunie vor fi relaxări. În primul rând, românii ar trebui să se vaccineze pentru sănătatea lor”, a spus șeful Executivului. Ținta despre care au vorbit cei care se ocupă de campania de vaccinare este de 5 milioane de români imunizați. Însă, cu mai puțin de două săptămâni înainte de 1 iunie, s-au vaccinat aproximativ 4 milioane de cetățeni.
Florin Cîțu este optimist că pragul de 5 milioane de vaccinați va fi atins până la data de 1 iunie. Ar trebui să se mai imunizeze 1 milion de români
A devenit evident că pragul nu va fi atins până la data fixată. Florin Cîțu este însă optimist și spune că se va atinge norma. „Se poate. Putem să atingem 5 milioane de vaccinați.
Dar, obiectivul nu este să atingem cifra, ci să depășim pandemia. Vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau infectare. Eu cred ca românii au înțeles mesajul și se vor vaccina. La 1 iunie vor exista noi relaxări”, a spus premierul României.
Marți, la rampă a ieșit și președintele Klaus Iohannis, care a anunțat că procesul de vaccinare merge bine. Dar că autoritățile ar trebui să se axeze pe zonele rurale. Acolo unde ar trebui mers din poartă în poartă.
Klaus Iohannis vrea o intensificare a campaniei, în mediul rural
„Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil. Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze.
Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural. Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative”, spunea Iohannis.