Noi reglementări pentru mașinile pe benzină sau motorină. Schimbări de la 1 mai

Șoferi. Sursa foto: Arhiva EVZ

De la 1 mai intră în vigoare noi reglementări pentru vehiculele cu ardere, impunând standarde mai stricte. Aceste modificări îi vizează mai ales pe cei care vor dori să le pună spre vânzare.

De la 1 mai 2024, proprietarii de vehicule cu motoare cu ardere internă vor fi supuși unei noi reglementări. Aceasta va asigura cumpărătorilor acces la informații mai detaliate despre vehiculul pe care îl intenționează să achiziționeze. Iată ce implică aceste noi reglementări pentru vehiculele cu ardere și ce impact au asupra dealerilor și cumpărătorilor.

Producătorii de mașini se adaptează la noile reglementări

Pe măsură ce finalul motoarelor cu ardere internă se apropie tot mai mult, nu este surprinzător că producătorii de automobile se ajustează la noile reglementări. În Germania, se desfășoară în prezent eforturi pentru extinderea rețelei de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, atât în orașe, cât și pe autostrăzi.

O altă provocare majoră pentru mulți este costul unei mașini electrice, care este mult mai ridicat decât al mașinilor cu motoare cu ardere internă. Anumiți producători se concentrează în prezent și pe această problemă, având în vedere introducerea unei mașini electrice accesibile pentru toți. Unele modele vor fi disponibile pentru precomandă în viitorul apropiat.

Noi reglementări pentru vehiculele cu ardere

Cu toate acestea, se aduc și modificări semnificative vehiculelor cu motoare cu ardere internă. Începând cu 1 mai, va fi implementat un nou regulament care se aplică tuturor viitorilor proprietari ai acestui tip de autovehicule. Retailerii vor fi acum obligați să afișeze o etichetă cu informații despre consumul de combustibil și emisii pentru vehiculele noi. Această etichetă trebuie să fie atașată direct vehiculului expus în showroom-ul auto sau să fie inclusă în descrierea vehiculului în cazul achiziționării online.

Etichete pentru fiecare autoturism

Pe baza codurilor de culoare, cumpărătorul va putea să identifice nivelul de emisii de CO2 al vehiculului în comparație cu alte autovehicule. Etichetele vor fi disponibile și pentru vehiculele electrice și hibride. Consumatorul va găsi informații despre consumul de energie electrică și autonomie. De asemenea, eticheta va oferi detalii despre costurile anuale de energie în cazul în care cumpărătorul parcurge 15.000 de kilometri pe an, precum și suma taxei de drum pentru noul vehicul. Potivit publicației Echo24.de, toate aceste informații sunt concepute pentru a ajuta consumatorii să opteze pentru vehicule ecologice.