„Prinţul silicoanelor” este acuzat că a operat ilegal și prost, a ucis o pacientă, a fugit din țară, dar continuă să facă victime. După persoanele fizice, acum furnizorul de energie electrică a decis să îl dea pe Kasem pe mâna judecătorilor, pentru o ţeapă consistentă la factură.
Kasem Abu Bakr, supranumit „Prinţul silicoanelor” a operat ilegal și prost, a ucis o pacientă, a fugit din țară, dar continuă să facă victime. După persoanele fizice, acum furnizorul de energie electrică a decis să îl dea pe Kasem pe mâna judecătorilor, pentru o ţeapă consistentă la factură.
Primul termen nu a fost încă stabilit, însă există slabe şanse ca Bakr să se prezinte în faţa judectătorilor, în condiţiile în care a fugit de câţiva ani din ţară şi şi-a deschis o nouă afacere în Emiratele Arabe Unite. De acolo, Kasem a deschis un proces în care solicită anularea deciziei nr. 67/2018, prin care Colegiul Medicilor îi retrăgea dreptul de liberă practică, după ce, în 2011 chirurgul a „operat” o pacientă până ce aceasta a decedat.
De altfel, Colegiul Medicilor din România este cel care l-a ajutat pe arab să opereze ilegal timp de cinci ani, apelând la o strategie ingenioasă. În 2013, CMR i-a ridicat lui Kasem dreptul de liberă practică, pentru uciderea unei paciente. La scurt timp, doctorul a contestat decizia, iar CMR s-a făcut că „uită” de dosar timp de cinci ani, oferindu-i ocazia de a-şi exercita profesia de medic.
„Ancheta disciplinară nu este o anchetă publică, iar persoanele care au calitate de parte în dosar sunt strict delimitate de lege. (...) Referitor la punctul 3 din solicitare, respectiv termenul legal de soluţionare al contestaţiei, precizăm că nu există un termen limită stabilit de lege", explica, la momentul respectiv, dr. Gheorghe Borcean, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România (CMR).
Aşa că, graţie contestaţiei din vara lui 2013, Kasem a operat până în 2018, când Colegiul Medicilor i-a respins cererea. Cu acordul CMR, care nu a avut timp să analizeze situaţia.