La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, Guvernul României a aprobat, în ședința de marţi, atestarea ca zone cu resurse turistice a 21 de localități din 11 judeţe ale țării.
Guvernul României a aprobat, în şedinţa de marţi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, atestarea ca zone cu resurse turistice 21 de localităţi din 11 judeţe. Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este vorba despre noi localități din județele Brașov, Buzău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Sălaj și Timiș.
Decizia a fost luată la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
Actul normativ modifică anexele Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, Secţiunea a VIII-a – zone cu resurse turistice.
Au fost atestate ca zone cu resurse turistice opt localități din Cluj, două din Dolj, alte două din Hunedoara, este vorba despre comuna Pui și municipiul Lupeni, o localitate din Iaşi, una din Sălaj şi una din judeţul Timis.
Localitățile care urmează să fie dezvoltate și promovate sunt: Ticușu (jud. Brașov), Vama Buzăului și Scorțoasa (jud. Buzău), Dobrești (jud. Bihor), Fârliug (jud. Caraș-Severin), Recea Cristur, Dăbâca, Geaca, Vad, Țaga, Bonțida, Panticeu și Bobâlna (jud. Cluj), Goiești și Bratovoești (jud. Dolj), Lupeni și Pui (jud. Hunedoara), Bălțați (jud. Iași), Gurghiu (jud. Mureș), Benesat (jud. Sălaj) și Nițchidorf (jud. Timiș).
Aceste localităţi vor fi promovate cu prioritate, prin programele naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare
Ministerul Dezvoltării susține că aceste localități vor beneficia de șanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene, ȋn condiţiile ȋn care proiectele de infrastructură turistică, tehnică şi de protecţia mediului vor fi promovate cu prioritate, prin programele naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare.
„Prin promovarea ca zone cu resurse turistice, aceste localităţi vor beneficia de şanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene, ȋn condiţiile ȋn care proiectele de infrastructură turistică, tehnică şi de protecţia mediului vor fi promovate cu prioritate, prin programele naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare”, se arată în comunicatul ministerului.