Evenimentul Zilei > Social > Noi informații despre Omicron. Riscul de deces, mai mic cu 91% decât în cazul pacienților Delta
Noi informații despre Omicron. Riscul de deces, mai mic cu 91% decât în cazul pacienților Delta

Noi informații despre Omicron. Riscul de deces, mai mic cu 91% decât în cazul pacienților Delta

În timp ce tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 se răspândește cu rapiditate în Statele Unite ale Americii (SUA), directorul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a subliniat că purtarea măștilor de protecție, vaccinarea și testarea împotriva COVID-19 reprezintă cele mai bune strategii pentru a reduce numărul de cazuri de îmbolnăviri. Deși este mult mai transmisibilă, Omicron prezintă un risc mai mic de spitalizare și deces în comparație cu Delta.

Noi informații privind tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2. Una dintre principalele caracteristici ale acesteia este gradul mare de transmisibilitate, așa cum au arătat specialiștii care au studiat mutația după ce medicii din Africa de Sud au lansat alarma internațională.

Potrivit noilor date, infecțiile Omicron sunt asociate cu un risc mult mai mic de deces în comparație cu varianta Delta, a transmis directorul CDC, citând un studiu Kaiser Permanente din California de Sud.

Riscul de deces, redus cu 91% în comparație cu Delta

Analiza, nerevizuită momentan de colegii cercetătorilor, a presupus studiul a 52.297 de cazuri Omicron și 16.982 de cazuri Delta. Subiecții au fost testați pozitiv în sudul Californiei, între 30 noiembrie 2021 și 1 ianuarie 2022. Potrivit directorului CDC, Walensky, studiul a fost realizat cu ajutorul finanțării instituției pe care o conduce.

„Cu toții trebuie să ne facem partea noastră pentru a ne proteja spitalele și vecinii și pentru a reduce răspândirea în continuare a acestui virus”, a declarat Walensky, precizând că riscul de deces în cazul pacienților Omicron este mai mic cu 91%.

Pacienții infectați cu Omicron au prezentat o durată mai scurtă de spitalizare în comparație cu pacienții care au contractat Delta. Niciun pacient cu Omicron din cadrul studiului nu a avut nevoie de ventilație mecanică.

„Durata șederii în spital a fost cu aproximativ 70% mai scurtă, media spitalizării fiind de 1,5 zile pentru Omicron, față de aproximativ cinci zile pentru Delta”, a spus Walensky, potrivit axios.com.

Omicron – mai transmisibilă, dar mai puțin severă

„Analizând toate internările în spital pentru Omicron, 90% dintre pacienți se așteptau să fie externați din spital în trei zile sau mai puțin”, a adăugat ea.

Dar, „în timp ce observăm primele dovezi că Omicron este mai puțin severă decât Delta și că cei infectați au mai puține șanse de a necesita spitalizare, este important de remarcat că Omicron continuă să fie mult mai transmisibilă decât Delta”, a spus Walensky.

Acest lucru a condus la „un număr de cazuri zilnice fără precedent, îmbolnăviri, absenteism și tensiuni asupra sistemului nostru de sănătate”, potrivit directorului CDC.

Anthony Fauci: Toată lumea va fi infectată

Directorul NIAID, Anthony Fauci, a adăugat că cei care sunt vaccinați și și-au administrat un rapel sunt mult mai puțin susceptibili de a se îmbolnăvi grav de Omicron.

El a spus că, pe măsură ce virusul este controlat – dar nu eradicat – „practic toată lumea va sfârși prin a fi expusă și probabil va fi infectată”, dar șansele de a se îmbolnăvi sunt „foarte, foarte mici” pentru cei care sunt la zi cu vaccinările.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: