Noi escrocherii cu rezervările pentru Crăciun şi Revelion. Vrei să pleci în vacanță la noi în țară? Deschide ochii când alegi

Noi escrocherii cu rezervările pentru Crăciun şi Revelion. Vrei să pleci în vacanță la noi în țară? Deschide ochii când alegi Sursa: Pixabay

Pentru că trecem printr-o perioadă foarte grea din cauza pandemiei, românii aleg să petreacă sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou în România. Turiștii aleg pensiunile de la munte pentru a evita aglomerația. Numai că ofertele de pe internet nu sunt totdeauna ceea ce par în descriere.

Este perioada când apar tot felul de oferte tentante pe Internet cu locații frumoase pentru Crăciun sau Revelion. Dar nu tot ce se vinde pe aceste site-uri prezintă şi realitatea.

De exemplu escrocii prezintă cabane de vis, la prețuri modice, astfel încât să primească rapid un avans pentru rezervare, apoi dispar fără urmă. Câțiva tineri din Constanța și București și-au dat seama în ultima clipă că oferta este prea bună pentru a fi adevărată.

Descrierea cabanei şi preţul, primul lucru de care trebuie să țineți cont

Anunțul de închiriere era foarte atrăgător: O cabană frumoasă, pe Valea Porumbacului din județul Sibiu, costă doar 400 de lei pe noapte, în perioada sărbătorilor de iarnă. Clienții au sunat imediat, cu banii pregătiți. Unul dintre clienți s-a gândit de două ori, înainte de a face plata pe Internet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cabana

„M-am prins că e ceva suspect în momentul în care mi-a spus prețul, era un preț semnificativ mai mic decât celelalte vile. Am găsit același poze, doar că postate de alt utilizator și era și alt preț”, a spus el.

În cele din urmă, clienții au dat de adevărații proprietari ai cabanei dorite. Oamenii au aflat cu surprindere că cineva le-a furat fotografiile și a creat un anunț fals.

Ce trebuie să cereți proprietarului de cabană înainte de a plăti avansul online

Ce spune Sorin Țiplic, proprietarul cabanei: “Am încercat și noi să luăm legătură cu acel număr de telefon, însă acel număr era blocat sau nu mai era activ în rețeaua mobilă”.

Proprietarii spun că sunt dispuși să arate clienților, prin apel video, cabana pe care o dețin. Există însă și alte metode de a verifica un anunț.

Agent șef adjunct Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu: “Căutați opinii despre produsul respectiv, despre vânzător și pagina web și nu efectuați nicio plată până când nu aveți confirmarea legalității operațiunilor financiare în care va implicați”.

Cei doi tineri care au fost la un pas să fie înșelați vor să facă o plângere la poliție. Escrocii sunt însă greu de prins, în lipsa unei dovezi de plată, relatează stirileprotv.