Evenimentul Zilei > Monden > Noi dezvăluiri despre presupusa relație a lui Vladimir Putin cu Alina Kabaeva: Este o „operațiune de acoperire” a Kremlinului
Noi dezvăluiri despre presupusa relație a lui Vladimir Putin cu Alina Kabaeva: Este o „operațiune de acoperire” a Kremlinului

Noi dezvăluiri despre presupusa relație a lui Vladimir Putin cu Alina Kabaeva: Este o „operațiune de acoperire” a Kremlinului

Presupusa relație neconfirmată, dintre fosta gimnasta Alina Kabaeva și președintele rus Vladimir Putin a fost „un truc creat de Kremlin, o operațiune de acoperire”, a spus un om de afaceri rus stabilit la Kiev.

Vladimir Putin, care a divorțat de soția sa, Liudmila, în 2013, după 30 de ani de căsnicie, a negat că a fost implicat într-o relație romantică cu fosta gimnastă Kabaeva, deși relația dintre cei doi a fost subiect de bârfă ani de zile presa internaţională.

„Cred că Alina Kabaeva este o operațiune de acoperire”, i-a spus antreprenorul și fostul deputat rus Ilia Ponomarev jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon într-un interviu.

„Există multe dovezi că ea nu este soția lui și cred că copiii pe care îi are nu sunt ai lui. Îndeplinește o anumită sarcină importantă”, a adăugat omul de afaceri rus.

Alina Kabaeva nu este nici amanta şi nici soția secretă a lui Vladimir Putin

Vladimir Putin nu formează un cuplu cu Alina Kabaeva şi nu au copii împreună, potrivit fostului membru al opoziției din Rusia, deputatul din Duma de Stat care a votat împotriva anexării Crimeii, Ilia Ponomariov.

Kabaeva are copii, dar ei nu sunt ai lui Putin, mai spune Ilia Ponomariov, refuzând să divulge cine este tatăl copiilor fostei gimnaste, despre care s-a spus mult timp că ar fi amanta președintelui rus. Mai mult, acesta a mai declarat că Alina Kabaeva „joacă un rol”, dar ea și Putin „sunt foarte buni prieteni”.

Ilia Ponomariov trăieşte de mulţi ani la Kiev, unde a fondat un post de radio cu scopul de a-l înlătura pe Putin de la putere. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Ponomariov s-a înrolat în forţele ucrainene de apărare teritorială.

„În orice caz, cred că Kabaeva este o operaţiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu îi este niciun fel de soţie. Şi cred că copiii pe care îi are nu sunt copiii lui Putin. Îndeplinește o anumită sarcină importantă. Desigur, ea cu Putin sunt ceea ce se spune prieteni buni, dar ea joacă un rol de faţadă, de acoperire”, a declarat Ponomariov.

Rolul Alinei Kabaeva este de a ascunde averea lui Putin în străinătate

Informații neconfirmate din presa occidentală susțin că Kabaeva, în vârstă de 39 de ani, are doi fii cu Putin, precum și fete gemene născute în 2015. Luna trecută, contul Telegram, administrat anonim, General SVR, a stârnit speculații că Alina Kabaeva ar aștepta o fiică cu liderul rus, deși această afirmație nu a fost confirmată.

În 2008, ziarul rus Moskovsky Korrespondent a fost închis la doar câteva zile după ce a raportat că Putin intenționează să divorțeze de Luudmila pentru Kabaeva. Fostul deputat susţine că îi cunoaşte personal pe cei care stau în spatele poveștii respective, iar pentru Aleksandr Lebedev, patronul ziarului, tabloidul nu era un proiect rentabil şi articolul cu Kabaeva i-a servit practic drept un pretext pentru a-l închide.

Potrivit lui, Serghei Iastrjembski, fostul secretar de presă al defunctului preşedinte Boris Elţin, ar fi fost cel care a supervizat „diseminarea poveștii cu amanta lui Putin”.

„După aceea, i s-a permis să plece. Acum trăiește acum în Italia, se bucură de viaţă. Dar difuzarea informaţiilor despre Kabaeva a fost proiectul său major, pe care l-a făcut înainte de a pleca”, a mai spus Ponomariov.

Alina Kabaeva a fost inclusă pe o listă de sancțiuni a Uniunii Europene în iunie. UE susţine că fosta gimnastă este „strâns asociată” cu Putin și că, în calitate de președinte a Consiliului de administrație al National Media Group (NMG), care are acțiuni în presa de stat rusă, ajută la „răspândirea propagandei guvernului rus”, potrivit newsweek.com.