Noi detalii despre posibilitatea unui atac asupra aeronavei MiG-21! Ce spune ministrul Apărării Vasile Dîncu 

Noi detalii despre posibilitatea unui atac asupra aeronavei MiG-21! Ce spune ministrul Apărării Vasile Dîncu  Sursa: Facebook

Un avion MiG-21 Lancer, din dotarea Forțelor Aeriene Române, s-a prăbușit, miercuri seara, în județul Constanța, potrivit informațiilor oficiale prezentate de Ministerul Apărării Naționale. La scurt timp, un elicopter militar, IAR 330-Puma, a plecat în misiunea de salvare dar dispărut de pe radar. În contextul tragicului eveniment, ministrul Apărării Vasile Dîncu a venit cu noi detalii despre prăbușirea avionului.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a exclus posibilitatea unui atac asupra aeronavei MiG-21 care s-a prăbușit în Dobrogea, şi spune: „Nu avem alte indicii în afară de vremea proastă şi starea tehnică a aeronavei”

Vasile Dîncu a fost întrebat dacă există posibilitatea unui atac asupra avionului. Acesta a subliniat că spaţiul nostru aerian este foarte bine supravegheat şi nimeni nu poate să facă nimic.

Explozia nu se confirmă, avem încă speranţe ca pilotul să fie în viaţă. Din nefericire, am avut astfel de accidente în ultimii ani cu aceste MiG-uri care sunt vechi şi avem şi o stare a vremii destul de proastă în Dobrogea acum. Probabil a afectat elicopterul mai mult. Nu cred că există alte cauze. Vom comunica opiniei publice rezultatele anchetei şi anchetei parţiale. Nu avem alte indicii în afară de vremea proastă şi starea tehnică a MiG-ului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Excludem în acest moment. Nu avem nicio dovadă pentru asta. Spaţiul aerian este supravegheat şi nu poate să treacă nimic fără a fi observat. Deci, în acest moment, nu avem date despre asta. S-a întâmplat de mai multe ori din cauze tehnice să se prăbuşească MiG-urile.

Ce spune cu privire la oprirea la sol a tuturor aparatelor MiG

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat că, în ceea ce privește aplicarea procedurii care impune oprirea la sol a tuturor aparatelor MiG şi elicopterelor PUMA, se va analiza această decizie.

În funcţie şi de primele concluzii pe care le vom avea, analizăm şi această decizie. Trebuie să vedem însă ce s-a întâmplat, o primă serie de date şi apoi se va lua această decizie, conform unei proceduri care este standard.

Întrebat dacă mai erau ridicate avioane care zburau în tandem cu MiG-ul care s-a prăbuşit, ministrul a spus că nu deţine astfel de informaţii.

În acest moment se știe doar atât: tragicul incident s-a datorat vremii nefavorabile

Conform unor informații neoficiale, este foarte posibil ca avionul să se fi prăbușit în apropiere de localitatea Cocealag, spre Săcele. Oamenii din zonă au sunat la numărul de urgență 112 și au anunțat că s-a auzit o explozie puternică. Mai multe echipe de salvare de la ISU și IPJ Constanța au pornit în căutarea avionului prăbușit.

Un martor ocular a relatat că a văzut o explozie puternică: „Am văzut o explozie, ca și cum un combustibil a explodat. Eu mă deplasez să iau pe cineva de la Odesa. Am văzut flacăra. Explozia a fost la sol, este clar, în momentul în care aparatul s-a lovit de sol. Am oprit pe dreapta să văd”.