Noi detalii despre grupul infracțional din care făceau parte Cordunenii și Florin Șpac. Mai multe arme au fost găsite în casele lor

Noi detalii despre grupul infracțional din care făceau parte Cordunenii și Florin Șpac. Mai multe arme au fost găsite în casele lor

Mai mulți interlopi cunoscuți au fost angajați de un lanț de săli de jocuri pentru a speria concurența. În urma perchezițiilor, anchetatorii au găsit la locuințelor lor mai multe arme albe, printre care și un pistol încărcat, obiecte folosite pentru amenințări.

Gruparea era condusă de Florin Șpac, fost luptător al clubului Dinamo și un apropiat al clanului Corduneanu, iar din ea făceau parte și Marian Sîrbu, zis Box, fost locotenent al Cămătarilor, și frații Costel, Adrian și Bogdan Corduneanu, din Iași, care erau responsabili pentru zona Moldovei.

Interlopii au fost angajați de o rețea de jocuri de noroc

Interlopii ar fi fost angajați de cei ce controlau rețeaua de jocuri de noroc Las Vegas, frații Mihăiță și Sorin Doroftei. Peste 100 de percheziții au avut loc la domiciliile interlopilor în această săptămână, acolo unde anchetatorii au găsit aproximativ 500.000 de euro, o armă cu glonț deținută ilegal (cu încărcător și două cartușe), două arbalete, arme albe, 40 de kilograme de materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, opt punguțe ce conțin substanță albă pulverulentă (cocaină), precum și înscrisuri.

Ei au șantajat în total 16 persoane, potrivit investigațiilor. De asemenea, o persoană a fost sechestrată și i s-a interzis să părăsească zona din fața sălii de jocuri de noroc până la sosirea a doi interlopi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ce au fost angajați interlopii

Gruparea a fost angajată pentru a amenința concurența, drept pentru care aceștia au intervenit pentru a-i obliga pe rivali: să închidă sălile de jocuri de noroc, să renunțe la brandul deținut anterior de firma concurentă, să modifice fațada spațiilor destinate desfășurării activității, să renunțe la spațiile pe care le dețineau în chirie pentru funcționarea unor săli de jocuri de noroc, să renunțe la poziția deținută la o societate concurentă și să încadreze în cadrul societății deținute de grup.

De asemenea, ei i-au obligat să plătească datoriile acumulate față de societățile deținute de grup, să renunțe la câștigurile realizate în urma plasării de pariuri sportive, să nu mai frecventeze niciodată sălile de jocuri de noroc administrate de grupul infracțional organizat, să restituie sume de bani despre care membrii grupului infracțional organizat apreciau că ar fi fost sustrase din incinta sălilor de jocuri de noroc, să remită contravaloarea reparației aparatelor de tip „slot-machine” avariate și să șteargă postările de pe rețelele de socializare prin care denigrau activitatea sălilor de noroc administrate de grup, potrivit româniatv.net.