Noi declarații controversate ale lui ÎPS Teodosie. Cei care fumează se roagă degeaba

ÎPS Teodosie. Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

România. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut noi declarații controversate, de această dată țintindu-i pe cei care fumează.

Potrivit acestuia, fumatul este un păcat al vieții și de aceea cei care au acest viciu mai bine nu se roagă la Dumnezeu, pentru că o fac degeaba.

ÎPS Teodosie îi îndeamnă pe credincioși să se lase de fumat

Întrebat dacă se ia în considerare rugăciunea unui om care fumează, Arhiepiscopul Tomisului a subliniat că „nu prea se ia”, având în vedere că acest gest este un păcat împotriva firii.

„Nu prea se ia. Sfinţii Părinţi sunt categorici: fumatul este păcat împotriva firii. Acestea-s cele mai mari păcate, cele împotriva firii. De aceea, lăsaţi-vă de fumat!”, a fost răspunsul lui Înlatpresfințitului.

Fumat. Sursa foto: Pixabay

Relațiile intime, de maximum două ori pe săptămână

De altfel ÎPS Teodosie a vorbit și despre relațiile trupești dintre doi soți, menționând că bărbații nu trebuie să facă din plăcerile trupești un scop al vieții.

În acest sens, Arhiepiscopul Tomisului a recomandat ca relațiile intime să aibă loc de cel mult două ori pe săptămână, dar nu atunci când e post sau sărbători religioase.

„Sigur că da! Să nu facă soţii din plăcere un scop al vieţii. De aceea şi canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc.

Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri... oamenii trebuie să se abţină şi chiar uită de aceste momente pentru că sunt concentraţi pe rugăciune, pe comuniunea cu Dumnezeu”, a spus ÎPS Teodosie.

IPS Teodosie. Sursa foto: Facebook/ arhiepiscopiatomisului.ro

ÎPS Teodosie dă exemplul familiilor care trăiesc în abstinență

Arhiepiscopul a menționat, de asemenea, familii care practică abstinența ca exemplu de bună conduită, subliniind că în aceste situații, soții se întâlneau doar pentru a procrea.

„Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii se întâlneau foarte rar”, a adăugat ÎPS Teodosie, potrivit News.ro.