Evenimentul Zilei > Politica > Noi consultări la Cotroceni
Noi consultări la Cotroceni

Noi consultări la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare la o nouă rundă de consultări, astăzi, la Palatul Cotroceni.

 Consultările vizează stadiul legislației electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor din diaspora, procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor de urmărire penală, reținere, arestare sau percheziție a membrilor Parlamentului, precum și alte teme de interes public.

Primii pe listă sunt cei de la PSD. Potrivit unor surse social-democrate, din delegația PSD va face parte președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea și secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, aceasta fiind condusă de președintele partidului, Victor Ponta. El a spus că mandatul cu care vine la întâlnirea cu șeful statului vizează reforma electorală.

Președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a anunțat că va merge la consultările de la Cotroceni. „Mergem cu toată deschiderea. UNPR este deschis, în actualul context de securitate, pentru orice proiect național adevărat”, a precizat Oprea.

Delegația PNL va fi condusă de co-președintele PNL Vasile Blaga, Alina Gorghiu aflându-se la Adunarea Parlamentară a NATO, în SUA. Vor mai fi prezenți prim-vice președinții Cătălin Predoiu și Ludovic Orban, vicepreședintele Mihai Voicu și secretarii generali Marian Petrache și Gheorghe Flutur.

Kelemen Hunor, președinte al UDMR, a spus că mandatul cu care se va prezenta astăzi la Cotroceni vizează alegerea primarilor într- un singur tur și un prag de 3% pentru alegerile locale.

Liderul Grupului minorităților naționale din Camera Deputaților, Varujan Pambuccian, a precizat și el că va merge la consultările de la Cotroceni.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: