Cătălin Boghiu fusese dat afară de Mihai Chirica, în 2018, pentru că nu fusese în stare să termine modernizarea drumului Iași-Bârnova.
Cătălin Boghiu fusese dat afară de Mihai Chirica, în 2018, pentru că nu fusese în stare să termine modernizarea drumului Iași-Bârnova. Primarul a mințit atunci, oferind ieșenilor revoltați un trofeu de consolare. După 3 ani, Boghiu s-ar putea să fie singurul candidat la concursul pentru funcția de șef al Direcției pentru Transformare Digitală și Smart City, o adevărată revoluție tehnologică în propaganda oficială. Condițiile de concurs sunt gândite pentru un singur om: se cer studii de inginerie mecanică, în loc de automatizări, calculatoare, informatică. Cine n-a asfaltat o stradă va digitaliza tot Iașul. E noul caz „lucrător PDF” după chelnerița de la Apele Române Primăria Iași organizează concurs pentru ocuparea postului de director executiv al Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart City. Concursul se va desfășura între 13 și 22 martie, în trei etape.
Direcția de Transformare Digitală și Implementare Smart City are legătură cu informatica, cel puțin așa spun specialiștii.
Așteptările erau ca Iașul să angajeze pe acest post un informatician. Primăria caută însă, prin condițiile de înscriere impuse, un absolvent de inginerie mecanică. Atât scrie în anunțul de pe site-ul Primăriei: că trebuie să fii mecanic pentru a conduce Digitalizarea Iașului! Toate celelalte specializări sunt excluse: informatica, automatizări, robotică. Explicația: actualul interimar de la Direcția de Transformare Digitală este absolvent de TCM la Universitatea Tehnică. Concursul e pentru el și îl cheamă Cătălin Boghiu. Condițiile de concurs oficiale, bune pentru un singur candidat
Ce se întâmplă cu postul lui Cătălin Boghiu
Conform ReporterIs.ro, postul lui Cătălin Boghiu este în afara oricărui pericol. În cumulul de calități căutat de șefii Primăriei la candidatul ideal este inclusă prevederea de a fi numit într-o funcție publică din clasa I. Stop joc! Deci trebuie să fii absolvent de Inginerie Mecanică și să fii funcționar public, grad superior. Lista s-a restrâns fulgerător. În plus, se cer studii de master în specialitatea studiilor necesare (inginerie industrială sau mecanică), dar pentru Cătălin Boghiu se acceptă și master în administrație publică (pe care acesta îl are) sau management. Deci șeful Digitalizării Iașului nu trebuie să fie informatician. Inginerul mecanic trebuie să priceapă configurația tuturor serviciilor publice în format digital, să fixeze strategii și să aprobe produsele informatice livrate de specialiști. În celebrul scandal de la Apele Române, chelneriței angajate fără concurs i s-a spus „lucrător PDF”, pentru că era singurul program de calculator pe care l-a pomenit, la interviu, cât de cât.
Nicio întrebare din Informatică
Aberantă este însă bibliografia de concurs anunțată oficial pe site-ul Primăriei: Constituția, Codul administrativ, OUG cu prevenirea discriminării, OUG privind egalitatea de șanse și de tratament dintre bărbați și femei. Nimic despre programe informatice la un concurs de director al Digitalizării Iașului. Bibliografia pare adaptată pentru Serviciul de Asistență Socială. Cătălin Boghiu a fost deranjat de întrebările adresate, care i s-au părut insinuante. „Mai sunt 50 de milioane de absolvenți de TCM care îndeplinesc acele condiții, întrebarea este tendențioasă și mă deranjează”. Întrebarea a fost: cum explică faptul că este singurul candidat absolvent de TCM, cu funcție publică clasa I și cu master în administrație publică, trei condiții puse de Primărie pe care nimeni nu le mai poate îndeplini.