Noi acuzații dure la adresa lui Donald Trump. Lovitură înainte de alegerile prezidențiale din 2024

Noi acuzații dure la adresa lui Donald Trump. Lovitură înainte de alegerile prezidențiale din 2024 Sursa: Arhiva EVZ

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, se confruntă cu noi acuzații dure, care l-ar putea afecta la alegerile prezidentiale din 2024. El este vizat personal în ancheta privind gestionarea arhivelor Casei Albe.

Procurorii federali i-au înştiinţat pe avocaţii fostului președinte din SUA, Donald Trump că acesta este vizat personal în ancheta privind gestionarea arhivelor Casei Albe. Aceste acuzații i-ar putea afecta șansele de a câștiga un nou mandat în 2024.

Donald Trump este acuzat că a păstrat cutii întregi de documente, inclusiv unele de clasate „apărare secretă”, după plecarea sa din Washington în 2021 şi a refuzat să le returneze. Presa americană a transmis că avocaţii fostului președinte s-au întâlnit luni cu oficiali ai Departamentului de Justiţie, inclusiv cu procurorul special Jack Smith, care se ocupă de anchetă, potrivit CNN.

Înregistrarea care l-ar putea da de gol pe Trump

Procurorii federali au intrat și în posesia unei înregistrări audio din 2021 în care Donald Trump ar fi recunoscut că, după ce a părăsit Casa Albă, a păstrat un document secret al Pentagonului despre un posibil atac asupra Iranului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Donald Trump

Sursă: Palinchak | Dreamstime.com

Mai mulți martori au fost interogați de procurori cu privire la înregistrarea audio și documentul clasificat despre presupusul atac asupra Iranului. Audierile au avut loc în prezența unui juriu federal. Donald Trump ar fi fost ajutat de generalul Mark Milley, unul dintre cei mai înalți oficiali de securitate națională.

În luna iunie 2022, agenții FBI și un procuror au mers, în urma unei citații, în locuința din Florida a lui Donald Trump pentru a prelua documente clasificate. Avocatul Corcoran a găsit aproximativ 40 de documente clasificate în camera de depozitare de la Mar-a-Lago, locuința din Florida a familiei Trump, și a informat Departamentul de Justiție că nu au mai rămas alte materiale la proprietate. Autoritățile consideră că fostul președinte ar fi pus mai mulți oameni să mute documentele pentru a nu fi găsite.

S-a descoperit și că înainte ca Trump să primească citația cu privire la documentele clasificate, în mai 2022, fostul președinte și consilierii săi au efectuat o „repetiție generală” pentru mutarea anumitor documente.