Noapte de Revelion, bucuria taximetriștilor. Prețuri amețitoare pentru o cursă ridesharing

Taxi. Sursa foto: Pixabay

Noapte de Revelion este costisitoare în general, dar dacă mai punem la socoteală că mergi la petrecere fără mașina personală, atunci trebuie să iei în calcul că un taxi va costa de trei ori mai mult față de prețul din alte zile.

Noapte de Revelion este bucuria taximetriștilor

Noaptea de Revelion reprezintă, cu adevărat, o sărbătoare pentru taximetriști și șoferii de ridesharing. Cei care doresc să evite stresul condusului în noaptea dintre ani vor trebui să plătească mai mult. Tarifele pot ajunge chiar și de trei ori mai mari, motiv pentru care mulți clienți aleg să revină la varianta tradițională - taxiul. Dacă intenționezi să mergi la petrecere cu mașina și decizi să consumi alcool, o opțiune viabilă este taxiul cu doi șoferi.

Drumul spre petrecerea din noaptea de Revelion generează câștiguri semnificative pentru companiile de ridesharing. În noaptea de Anul Nou, cea mai mare cerere pentru curse se înregistrează între orele 3 și 5 dimineața. În acest interval, timpul de așteptare crește, iar odată cu el și tarifele.

Noapte de Revelion este bucuria taximetriștilor. Sursa foto: Pixabay

Cât poate costa o cursă de ridesharing  de Revelion

Prin urmare, mulți români preferă taxiurile tradiționale. În acest caz, tarifele sunt constante, fără a ține cont de sărbători sau de ora la care este solicitată comanda.

„În fiecare an cererea e foarte mare, undeva de patru cinci ori mai mare faţă de o noapte normală. Ideal este să facă comandă prin dispecerat sau prin aplicație. Se poate plăti cu cardul și dacă faceți prin aplicație și dacă faceți prin telefon”, a explicat Bogdan Dincă, președinte COTAR București.

Noapte de Revelion este bucuria taximetriștilor. Sursa foto: Pixabay

Cursa cu taxiul în noaptea de Revelion, un adevărat coșmar

Bogdan Dincă a mai subliniat faptul că „atunci când alegem un taxi de pe stradă, trebuie să fim atenți să nu cădem în capcana unui taxi pirat. Există mașini galbene care își afișează celebrele șahuri și, în cele mai bune cazuri, o casetă, dar care nu au bulină pe ușă și nu poartă sigla dispeceratului”.

Mai mult, președinte COTAR București a avertizat să fiți atenți la  acele taxiuri așteptând la colț cu motorul pornit și crezi că este salvarea ta, dar, spune el pentru observator.ro. că „discuțiile ulterioare pot fi neplăcute. Au existat situații în care șoferii au blocat ușile pentru a-i forța pe clienți să plătească sumele pe care le cereau”.