Evenimentul Zilei > Monden > Nimeni nu se aștepta la asta. Ce s-a întâmplat după 34 de ani
Nimeni nu se aștepta la asta. Ce s-a întâmplat după 34 de ani

Nimeni nu se aștepta la asta. Ce s-a întâmplat după 34 de ani

Celebra rochie de seară purtată de prinţesa Diana în timpul banchetului organizat la Casa Albă de preşedintele american Ronald Reagan în 1985, nu s-a vândut la licitația organizată, luni seara, la Londra.

Amintim că la dineul din 1985, prinţesa de Wales, a făcut câteva piruete pe ringul de dans de la Casa Albă pe un colaj din melodiile ”Grease” şi ”Saturday Night Fever” avându-l drept partener pe actorul John Travolta.

Rochia din catifea albastră, creaţie a designerului Victor Edelstein, nu au reuşit să atingă preţul de rezervă, stabilit la 200.000 de lire sterline, informează Press Association, conform Agerpres. Asta deși, inițial, specialiştii estimaseră că rochia s-ar putea vinde pentru o sumă cuprinsă între 250.000 şi 350.000 de lire sterline în cadrul licitaţiei ”Passion for Fashion”, organizate de Kerry Taylor Auctions.

Rochia a fost vedeta unei licitaţii organizate în scopuri caritabile de prinţesa Diana în 1997, când s-a vândut pentru 120.000 de lire sterline. Ulterior, rochia a mai fost scoasă la licitaţie în 2013, când a fost cumpărată pentru suma de 240.000 de lire, de un bărbat care a vrut să îi facă o surpriză soției.