Turiștii, un ghid turistic și un membru al forțelor de securitate au fost înjunghiați în apropierea ruinelor romane pentru care este renumit orașul. Trei dintre turiști erau cetățeni mexicani, iar al patrulea din Elveția.

„În jurul orelor prânzului, un bărbat a atacat turiștii, un ghid turistic și un ofițer de securitate care a încercat să-l oprească în Jerash”, a declarat un purtător de cuvânt al Direcției de Securitate Publică iordaniene într-un comunicat remis presei.

„Răniții au fost transportați la spital pentru tratament … Agresorul a fost imediat arestat.” Potrivit unor surse din serviciile de securitate iordaniene două victime se află internate la spital în stare critică.

Postul de știri iordanian al-Hadath a publicat imagini video ce prezintă una dintre victime care stă nemișcată la pământ cu sângerări puternice, timp ce o persoană încearcă să oprească hemoragia.

Canalul de televiziune iordanian Al-Mamlaka TV a publicat pe tweeter imagini de la locul crimei, care de atunci a fost închis publicului.

Iordania a înregistrat o creștere a numărului de turiști străini în ultimii ani, iar astfel de atacuri teroriste sunt rare. Orașul Jerash se află la aproximativ 50 de kilometri de capitala iordaniană, Amman.