Evenimentul Zilei > Social > Nimeni n-a descoperit enigma românului care a dispărut 30 de ani. Bărbatul a apărut acasă, inexplicabil, după trei decenii. Teoriile lansate de presa internațională
Nimeni n-a descoperit enigma românului care a dispărut 30 de ani. Bărbatul a apărut acasă, inexplicabil, după trei decenii. Teoriile lansate de presa internațională

Nimeni n-a descoperit enigma românului care a dispărut 30 de ani. Bărbatul a apărut acasă, inexplicabil, după trei decenii. Teoriile lansate de presa internațională

În 1991 Vasile Gorgos, un agricultor de 63 de ani din România, și-a părăsit familia. Bărbatul, în vârstă de 93 de ani s-a întors acasă după trei decenii purtând aceleași haine pe care le avea atunci când a dispărut. 

Vasile Gorgos făcea adesea călătorii cu trenul în mai multe orașe din România pentru comerț cu vite, dar se întorcea de obicei după o zi sau două. Dar, de data aceasta a plecat fără urmă. Zilele s-au transformat în săptămâni, săptămânile s-au transformat în luni și lunile s-au transformat în ani de când familia nu auzise nimic despre Vasile. În cele din urmă, familia s-a resemnat presupunând că trebuie să fi murit. Au plâns pierderea lui și au organizat în mod regulat servicii de pomenire pentru el.

Ziua în care Vasile Gorgoș s-a întors acasă

Pe 29 august 2021, o mașină a oprit în fața casei familiei Gorgos, unde familia încă locuia. Vasile Gorgos, atunci în vârstă de 93 de ani, a coborât de pe bancheta din spate dintr-o maşină și s-a îndreptat spre poartă. Familia lui a fost în stare de şoc atunci când l-a văzu, dar şi confuză.

Întrebat despre ce s-a întâmplat și unde a fost în ultimii 30 de ani, Vasile a răspuns că acasă. Ei au observat că poartă exact aceleași haine în care a dispărut și încă mai avea în buzunar biletul de tren vechi de 30 de ani. Vasile a fost supus unui examen medical amănunțit care a stabilit că este sănătos pentru vârsta lui, în afară de problemele de memorie.

Nu a putut să-și amintească nimic din ceea ce se întâmplase în ultimii 30 de ani. Pentru el trecuseră doar câteva zile de când și-a părăsit familia. În schimb, amintirile lui despre casă, familie și munca lui de acum 30 de ani erau exacte.

Vecinii familiei Gorgos l-au văzut pe Vasile coborând dintr-o mașină dar au fost atât de uimiți când l-au recunoscut încât nu au reţinut numărul de înmatriculare. Aceștia au remarcat doar că șoferul a demarat în secunda doi după ce bătrânul a părăsit vehiculul.

Teorii despre dispariția lui  Vasile Gorgoș

Există o serie de teorii despre ce i s-ar fi putut întâmpla lui Vasile Gorgoş, de la banal la paranormal.

1. Se presupune că şi-a abandonat familia pentru o nouă viață. Când sănătatea sa s-a deteriorat, acei oameni din viața lui l-au abandonat, aducându-l înapoi la familia pe care a lăsat-o în urmă.

2. A fost închis timp de 30 de ani. Acest lucru ar putea explica de ce purta aceleași haine și încă mai avea biletul de tren. Poate că i-a fost prea rușine să vorbească despre ceea ce sa întâmplat, motiv pentru care nu a explicat când a fost întrebat unde a fost.

3. Vasile a suferit fuga disociativa si tulburarea de identitate disociativa de fuga, o formă severă de amnezie. Acest lucru l-a făcut să se piardă în călătoria cu trenul și să-și piardă memoria. Ar fi putut apoi să înceapă o nouă viață într-un oraș nou și apoi a fost în cele din urmă înapoiat familiei sale, când demența s-a instalat.

4. A fost răpit de extratereștri, a experimentat timp de 30 de ani și apoi s-a întors fără memorie, scrie paranormalcatalog.net.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: