Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan, prima REACȚIE după referendumul din USR. Ce DECIZIE a luat în privința REVENIRII în partid
Nicușor Dan, prima REACȚIE după referendumul din USR. Ce DECIZIE a luat în privința REVENIRII în partid

Nicușor Dan, prima REACȚIE după referendumul din USR. Ce DECIZIE a luat în privința REVENIRII în partid

Fostul lider al USR, Nicușor Dan, a declarat, astăzi, că nu va reveni într-un partid care nu-și respectă mesajele din campania electorală și a precizat că demisia din USR rămâne valabilă.

„Dacă la un moment dat partidul reconsideră și spune că pe această chestiune nu are o poziție unitară, atunci da, revin în partid. În acest moment sunt în afara USR”, a subliniat Dan.

El a adăugat că nu se întoarce „într-un partid care se poziționează altfel decât am vorbit în campania electorală (…) Mă voi întoarce în USR atunci când convingerile mele sunt aceleași cu ale partidului”.

„Eventual această decizie poate să fie luată la un Congres. Nu știu dacă Congresul poate întoarce o decizie de partid, este o decizie internă a conducerii USR, eu nu mai sunt membru USR. Rămân în Parlamentul României și evident că voi colabora cu oricine, probabil că voi colabora ca parlamentar afiliat”, a mai spus Nicușor Dan.

Peste jumătate dintre membrii USR, respectiv 52.7%, au votat pentru poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei, astfel că 864 de membri s-au pronunțat în acest sens.