Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan, încă un pas spre Primăria București. Stratagema cu care l-a dus de nas pe Vlad Voiculescu
Nicușor Dan, încă un pas spre Primăria București. Stratagema cu care l-a dus de nas pe Vlad Voiculescu

Nicușor Dan, încă un pas spre Primăria București. Stratagema cu care l-a dus de nas pe Vlad Voiculescu

Lupta pentru Primăria București se anunță foarte interesantă acum, după ce Ludovic Orban a anunțat că PNL îl va susține pe Nicușor Dan la Primăria București.

Toată clasa politică este de acord că doar un candidat unic, susținut de o coaliție a partidelor anti-PSD, o poate învinge pe Gabriela Firea, având în vedere că alegerile locale se desfășoară într-un singur tur. Or, deputatul Nicușor Dan este considerat candidatul cu cele mai mari șanse să câștige Primăria București.

Principala sa problemă, până acum, a fost să obțină suportul celorlalte formațiuni. Suportul primit din partea PNL a tranșat în favoarea lui Nicușor Dan și competiția internă cu Vlad Voiculescu, pentru stabilirea candiatului unic USR-PLUS.

Chiar dacă runda finală a competiției interne dintre USR și PLUS nu s-a încheiat, de fapt nici n-a început, Vlad Voiculescu a pierdut deja. Independentul Nicușor Dan, susținut de USR București, i-a luat fața reprezentantului PLUS, obținând susținerea celor din PNL și este greu de crezut că lucrurile se vor mai putea schimba.

Conventia Nationala a Partidului Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS).

Mai abil decât adversarul său, Nicușor Dan a reușit să se impună printr-o manevră oarecum lipsită de fair-play, sărind peste etapa competiției interne.

Profitând de poziția de independent, care-i conferă o foarte mare libertate de acțiune, el și-a negociat susținerea cu celelalte partide. A făcut toate acestea în vreme ce-l ținea ocupat pe Vlad Voiculescu cu negocierile pe procedura de stabilire a candidatului Alianței USR-PLUS, sondaj de opinie sau alegeri primare.

Deși previzibilă, pentru Vlad Voiculescu și pentru PLUS a fost o lovitură surprinzătoare, aceștia nebănuind ce se întâmplă în spatele lor.

Anunțul făcut de Ludovic Orban va afecta, cu siguranță, relația dintre USR și PLUS care, oricum, nu era foarte cordială. Având în vedere felul în care a obținut Nicușor Dan candidatura la Primăria Capitalei, este de așteptat ca falia dintre cele două partide să se adâncească și mai tare, iar perspectiva fuziunii să se îndepărteze și mai mult.

Un act de reparație față de USR

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: