Evenimentul Zilei > Justitie > Nicușor Constantinescu rămâne în închisoare
Nicușor Constantinescu rămâne în închisoare

Nicușor Constantinescu rămâne în închisoare

Judecătorii Tribunalului Constanța au respins contestația lui Nicușor Constantinescu la decizia Judecătoriei Medgidia care îi refuzase cererea de eliberare din închisoare. Decizia este definitivă.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, aflat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută o condamnare la 5 ani închisoare în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal (CMZ), a făcut o nouă încercare de a ieși din pușcărie. El a contestat decizia Judecătoriei Medgidia care i-a refuzat, pentru a patra oară, eliberarea din închisoare. Tribunalul Constanța a menținut, astăzi, soluția magistraților din Medgidia, decizia fiind definitivă.

În data de 8 februarie 2019, Nicușor Constantinescu a fost condamnat  la 5 ani închisoare și în Dosarul Retrocedărilor, în care Radu Mazăre a primit 9 ani, iar Cristian Borcea, 5 ani. Zilele trecute, Nicușor Constantinescu a cerut contopirea celor două condamnări definitive, în dosarul CMZ și al Retrocedărilor. În ultima condamnare, el se consideră nevinovat, invocând că răspunderea penală pentru ceea ce s-a întâmplat revine de fapt evaluatorului terenurilor retrocedate. Tribunalul Constanța se va pronunța, mâine, asupra cererii lui Nicușor Constantinescu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.