Baronul local este condamndat definitiv la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, şi la alţi 15 ani, tot pentru abuz în serviciu, dar în primă instanţă, într-un alt dosar de corupţie. 

Nicuşor Constantinescu susține că se consideră un deținut politic și în același timp o victimă a "binomului" SRI – DNA. "Eu sunt deţinut politic; şi numai eu. Deţinuţi politici sunt toţi cei închişi în România şi care au participat la competiţiile democratice din România. Toţi sunt deţinuţi politici, inclusiv oamenii de afaceri din România care ar fi finanţat competiţiile politice. Eu sunt de acord că e bine să faci pe avocatul diavolului, dar trebuie să şi dovediţi. 

Din păcate în România marea majoritate sunt nedovediti. Eu, că preşedinte CJ Constanţa, am fost înlăturat din a mai candida în 2016 prin aceste acţiuni politice. A fost o execuţie politică 100%, ordonată de binom, de sistem. Parţial a fost cu voia lui Băsescu, apoi cu a celor care au preluat", a subliniat Constantinescu, apreciind că a devenit o ţintă pentru "binom" pentru că avea o putere prea mare în Constanţa în faţa oricărui contracandidat, la fel ca fostul primar Radu Mazăre, dar şi pentru că nu a executat ordine: "Dau un singur exemplu. Portul Constanţa este 70% din vama României, trece prin Vama Constanţa. Toata activitatea de export este pe acolo. De exemplu, toata tevatura cu taxele şi impozitele pe drumurile judeţene pe care le-a pus CJ să repare ce au distrus maşinile din România era un subiect care a deranjat firmele de transport care ies şi intră din portul Constanţa în fiecare zi. S-au facut presiuni sa anulez aceste taxe, de exemplu, si eu am refuzat. Am spus ca nu este corect. Presiunile au fost făcute de reprezentantii binomului. Mi s-a transmis politicos ca este o taxa care nu este bine sa se ia agentului economic care este prieten cu securistii direct si care castiga bani grei din aceasta activitate", a spus Nicușor Constantinescu la România TV. 

Încă un atac la Victor Ponta

Constantinescu are și el mai multe lucruri să îi reproșeze lui Victor Ponta despre care spune că s-a crezut "stăpânul inelelor" pentru că a făcut un pact cu Laura Codruța Kovesi. "Sunt mai multe componente pe care ar trebui să şi le asume Ponta, pentru că s-au întâmplat când era ministru. Îl consider nu numai vinovat, ci responsabil şi îmi pare rău şi regret că în 2010 Constanţa i-a dat 76 de voturi cu care a ajuns preşedinte PSD în faţă celorlalţi care au candidat. (…) Nu spunea Ghiţă public şi mărturisea că la K1 şi k2 şi T14 se întâlneau şi stabileau cine e executat în România? 

Cine e autorul amendamentului Ponta în PSD? Ponta. Pentru că era stăpânul inelelor pentru că făcuseră pactul de coabitare cu Kovesi, ştiau că lor nu li se poate face niciun dosar pentru că ei comandau dosarele. În mai mult de jumătate dintre judeţe Kovesi şi Ponta au numit procurori şefi. Ia verificaţi în judeţele unde au fost eliminaţi liderii PSD importanţi cine sunt şefii DNA. Verificaţi la Argeş, unde fostul preşedinte Nicolescu a fost executat, verificaţi şi la Piteşti, şi la Iaşi unde Nechita a fost executat. Nu numai ce s-a văzut la Prahova, cu Negulescu; Ponta s-a lovit de groapă săpată altora la Negulescu", a completat Nicușor Constantinescu.