Nicoleta Borțea, purtător de cuvânt al Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de muncă București: „Bucureștiul a scăpat de spectrul șomajului. La sfârșitul lui februarie, rata șomajului era de 1,31”

Cea de-a 26-a ediție „Angajatori de top București”, considerat cel mai mare târg de joburi, își deschide porțile pe 5 și 6 aprilie, ofertele de locuri de muncă beneficiind, în condițiile în care angajatorii se plând de faptul că se confruntă cu un deficit de personal, și de oferte salariale concrete; de la 400 la 2.000 euro net pe lună. Nicoleta Borțea, purtărorul de cuvânt al Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de muncă București, e declarat pentru EvZ că, potrivit statisticii întocmite de reprezentanții AMOF, cele mai multe oferte de joburi puse la dispoziție de Agenție provin din domeniile comerț, construcții, industrie/producție industrială și confecții îmbrăcăminte și pielărie. „Târgurile de joburi private sunt binevenite, iar noi îi îndrumăm pe cei aflați în evidențele noastre și spre astudierea acestei piețe a ofertelor de locuri de muncă”, a declarat oficialul la telefonul de la ora 9.00.

EvZ: - Doamnă Nicoleta Borțea, care este formula de colaborare pe care Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de muncă București o are cu târgurile de joburi private cum este cel care va începe de data de 5 aprilie în București?

Nicoleta Borțea, purtător de cuvânt AMOF București: - ”În ceea ce ne privește, bursele de locuri de muncă pe care noi le organizăm se adresează cu precădere persoanelor care se află în evidența agenției de ocuparea forței de muncă. Cât privește colaborarea noastră cu târgurile de joburi private, îi informăm pe cei care se află înscriți pe listele noastre cu privire la existența târgului respectiv. Dar nu schimbăm date de contact și nici nu oferim mai multe detalii despre lista de joburi oferite la respectivele târguri. Avem propria noastră selecție și ofertă de locuri de muncă. Noi încurajăm oamenii să apeleze și la astfel de târguri private. Cât privește ofertele noastre de locuri de muncă ele se referă la domenii vaste, cum ar fi comerț, construcții, industrie/producție industrială și confecții îmbrăcăminte și pielărie. Avem, în momentul de față, 6647 de oferte de locuri de muncă, din care 966 îi privește pe lucrătorii necalificați”.

- Cum stă Bucureștiul la capitolul șomaj?

- Vorbim de un procent de 1,31 la data de 28 februarie. Este o cifră bună, care indică faptul că bucureștenii nu se mai confruntă cu spectrul șomajului așa cum se întâmpla în anii precedenți. De altfel, paleta noastră de oferte în cazul celor care vor să se recalifice este extrem de vastă și generoasă. Astfel, la acest moment, cursurile de recalificare pentru șomerii se referă la domeniile operator confecționeri industriali, instalatori instalații tehnico-sanitare și gaze, peisagiști horticultori, auditor mediu, casier, inspector resurse umane sau mecanic auto.