EvZ: – Doamnă Nicoleta Borțea, care este formula de colaborare pe care Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de muncă București o are cu târgurile de joburi private cum este cel care va începe de data de 5 aprilie în București?

Nicoleta Borțea, purtător de cuvânt AMOF București: – ”În ceea ce ne privește, bursele de locuri de muncă pe care noi le organizăm se adresează cu precădere persoanelor care se află în evidența agenției de ocuparea forței de muncă. Cât privește colaborarea noastră cu târgurile de joburi private, îi informăm pe cei care se află înscriți pe listele noastre cu privire la existența târgului respectiv. Dar nu schimbăm date de contact și nici nu oferim mai multe detalii despre lista de joburi oferite la respectivele târguri. Avem propria noastră selecție și ofertă de locuri de muncă. Noi încurajăm oamenii să apeleze și la astfel de târguri private. Cât privește ofertele noastre de locuri de muncă ele se referă la domenii vaste, cum ar fi comerț, construcții, industrie/producție industrială și confecții îmbrăcăminte și pielărie. Avem, în momentul de față, 6647 de oferte de locuri de muncă, din care 966 îi privește pe lucrătorii necalificați”.

– Cum stă Bucureștiul la capitolul șomaj?

– Vorbim de un procent de 1,31 la data de 28 februarie. Este o cifră bună, care indică faptul că bucureștenii nu se mai confruntă cu spectrul șomajului așa cum se întâmpla în anii precedenți. De altfel, paleta noastră de oferte în cazul celor care vor să se recalifice este extrem de vastă și generoasă. Astfel, la acest moment, cursurile de recalificare pentru șomerii se referă la domeniile operator confecționeri industriali, instalatori instalații tehnico-sanitare și gaze, peisagiști horticultori, auditor mediu, casier, inspector resurse umane sau mecanic auto.

Te-ar putea interesa și: