Nicolae Ciucă: Îi gătesc soției saramură de pui. Rețeta fostului premier

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Nicolae Ciucă a declarat că îi găteşte soţiei saramură de pui, reţeta de familie, specială din Oltenia. Fostul premier a mai spus că de fiecare dată, cina o servește acasă.

Nicolae Ciucă și soția. Premierul a vorbit despre mâncarea copilăriei. Îşi amintește cu plăcere de sarmale, supa de roşii, șnițele şi chec. Toate aceste i se trimiteau pachet când era la şcoala militară. De asemenea, Nicolae Ciucă spune că îi găteşte soţiei saramură de pui. O mâncare specială oltenească. De fiecare dată, spune el, cina o serveşte numai acasă.

Nicolae Ciucă și soția. Cum o surprinde fostul premier

Preşedintele PNL a afirmat că găteşte şi atunci când doreşte să îşi surprindă soţia o face cu mare pasiune. Reta sa este una specială.

”Îmi place să gătesc, gătesc simplu. Saramura de pui, o reţetă pe care am învăţat-o din familie”, a spus fostul premier. Mâncarea că nu este doar puiul gătit pe grătar. Nicolae Ciucă a explicat cum prepară această mâncare şi de ce este diferită saramura de pui pe cre o face el.

„În Oltenia saramura este cu mai multă zeamă. Totul se pune pe grătar, roșiile, ardeiul, usturoiul, toate se pune la un moment dat pe grătar. Este o reţetă aparte”, a precizat Ciucă, arătând că este un fel de mâncare de familie.

„Îmi aduc aminte cu mare plăcere, când veneam acasă, era la îndemâna bunicii această mâncare”, a spus el. Preşedintele PNL a afirmat că ora cinei îl prinde mereu la birou şi ajunge târziu acasă, dar de fiecare dată, cina o servește acasă, a spus el.

Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Liderul PNL are şi alte pasiuni în afară de gătit

Liderul PNL a mai povestit că acasă grădinăreşte şi că are câţiva metri pătraţi unde cultivă ceea ce îi trebuie unei familii pentru vară şi toamnă. Nu lipsesc legume roşiile, ardei gras, capia, gogoșari, busuioc, cimbru, castraveți şi a precizat că este o chestiune de relaxare, uneori ieşind în grădină inclusiv seara.

Legat de copilărie, fostul premier a povestit că joaca preferată, în vacanţă la ţară, era fotbalul, pe câmp.

„Îmi plăcea să joc, să alerg, făceam plimbări cu bicicleta”, a spus el, adăugând că nu ar da pe nimic copilăria de la ţară. Întrebat despre mâncarea copilăriei, Nicolae Ciucă a spus că îşi aminteşte sarmalele, supa de roşii, iar şniţelele şi checul făceau parte din mâncărurile pe care i le trimiteau pachet când era la şcoala militară.