Ziua Românilor de Pretutindeni. Nicolae Ciucă: Plecarea în străinătate, o oportunitate pe termen lung

Ziua Românilor de Pretutindeni. Nicolae Ciucă: Plecarea în străinătate, o oportunitate pe termen lung Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni. Fostul premier a declarat că partidul său pune mare accent pe promovarea tradiţiilor și apărarea identităţii.

Nicolae Ciucă, mesaj pentru diaspora

„Identitatea naţională e preţioasă pentru românii din afara ţării. Menţinerea limbii, a culturii şi a tradiţiilor pentru generaţia copiilor celor care s-au stabilit peste hotare poate deveni o problemă, dacă nu i se aduc din timp soluţii eficiente. Pentru PNL – ca partid care promovează conservarea şi continuarea tradiţiilor – apărarea identităţii este o preocupare activă şi un punct cheie din programul nostru”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre cei care pleacă în străinătate

Fostul premier a mai spus că este momentul ca plecarea la muncă sau studii peste hotare să nu mai fie considerată o pierdere pentru ţară, ci o oportunitate cu impact pe termen lung. El a declarat că știe că cei din diaspora au România în suflet, oriunde s-ar afla.

Diaspora.

Diaspora. sursă foto: Arhiva EvZ

„Astăzi când marcăm Ziua Românilor de Pretutindeni, ne gândim la cei care au plecat din ţară, iar acum contribuie cultural şi profesional la societatea în care s-au stabilit. Diaspora a devenit o voce care are un cuvânt important de spus în orice discuţie despre viitorul României. Este momentul ca plecarea la muncă sau studii peste hotare să nu mai fie considerată o pierdere pentru ţară, ci o oportunitate cu impact pe termen lung. Românii de pretutindeni sunt parte a naţiunii, indiferent de cât de departe s-ar afla. Ştiu că au România în suflet, oriunde s-ar afla. De ziua lor, îi rog să nu uite niciodată că sunt români şi să transmită şi copiilor lor această dragoste de patrie”, a transmis liderul PNL, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziua Românilor de Pretutindeni

La 26 mai 2024 este sărbătorită Ziua Românilor de Pretutindeni. Aceasta a fost marcată, înainte de anul 2014, la data de 30 noiembrie, concomitent cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, potrivit Legii nr. 299 din 13 noiembrie 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, publicată în Monitorul Oficial la 21 noiembrie 2007.