Nicolae Ciucă a lansat candidații PNL din Neamț. Intrăm în politică ca să facem ceva pentru cetățeni

Nicolae Ciucă a lansat candidații PNL din Neamț. Intrăm în politică ca să facem ceva pentru cetățeni Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă a lansat candidații PNL din județul Neamț, în cadrul unui eveniment în care a explicat că rolul politicienilor este să facă ceva pentru cetățenii pe care îi reprezintă. Totodată, a arătat, autostrăzile A7 și A8, dar și drumul expres de la Piatra Neamț la Bacău sunt rodul viziunii liberale.

Nicolae Ciucă a participat la un eveniment de lansare a candidaturii lui Andrei Carabelea la primăria municipiului Piatra Neamț. Cu acest prilej a făcut o serie de declarații despre așteptările pe care oamenii le au de la politicieni, după alegeri.

Nicolae Ciucă despre rolul politicienilor

Lansarea candidaturii lui Andrei Carabelea s-a făcut în sediul grupului de firme Autonom, o investiție locală care asigură locuri de muncă pentru nemțeni. La eveniment a fost prezent și președintele partidului Nicolae Ciucă. Cu acest prilej, el a vorbit despre viziunea liberală care contribuie la dezvoltarea României moderne.

„S-a discutat despre drumuri, Autostrada A7 și A8, un drum expres de la Piatra Neamț la Bacău, toate aceste lucruri au fost rodul viziunii și asumării guvernărilor liberale”, a declarat politicianul PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolae Ciucă a subliniat că rolul politicienilor este să se pună în slujba cetățenilor și nu doar să facă promisiuni, ci să le și respecte. Președintele PNL a subliniat că cei ce candidează la funcții publice trebuie să facă ceva pentru cetățeni. Fost militar, Ciucă a spus că îndeplinirea angajamentelor față de cetățeni reprezintă o onoare.

„Oamenii s-au săturat să audă promisiuni, oamenii au nevoie de împlinirea acestor angajamente. Ne asumăm o responsabilitate, nu față de noi, pentru că este ceva de onoare, dacă la sfârșit ne îndeplinim sau nu angajamentul. Intrăm în politică și candidăm pe astfel de funcții pentru că ne dorim să facem ceva pentru cetățeni”, a continuat Ciucă.

Andrei Carabelea, primar Piatra Neamt

Andrei Carabelea, primar Piatra Neamt; sursa foto: FB

Investițiile din Neamț trecute în revistă

În acest context Nicolae Ciucă a lăudat investițiile realizate, în ultimii ani, în administația condusă de Andrei Carabelea. El a vorbit depre relația foarte bună pe care primarul o are cu mediul de afaceri și despre o nouă candidatură. Politicianul liberal a trecut în revistă realizările economice ale guvernului său, din 2022.

Neamțul a fost un județ care a avut o culoare politică de dreapta și sper să o aibă și de aici înainte. PNL a urmărit doar să dezvolte comunitățile, județele și țara. Toate aceste proiecte au fost generate din interior printr-o efervescență. Pentru prima oara, anul 2022, cu guvernare liberală, se întâmpla să avem o creștere economică sănătoasă”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Fostul premier a făcut referire la creșterea economică bazată pe o pondere a investițiilor care a ajuns la 2,8%, comparativ cu 2,2% creștere bazată pe consum.

„Ponderea investițiilor a fost de 2,8%, față 2,2% creștere bazată pe consum. Se poate dar pentru asta avem nevoie de asumare, de curaj, de viziune și de oameni cu care să ducem toate aceste obiective la bun sfârșit”, a continuat președintele PNL.

Nicolae Ciucă, despre întoarcerea românilor din diaspora

În acest context, Nicolae Ciucă a vorbit despre revenirea acasă, a românilor stabiliți în diaspora. El a spus că este nevoie despre măsuri concrete pentru aceștia. Președintele PNL a spus că cetățenii din Diaspora trebuie convinși să revină în țară nu prin clișee, ci prin măsurile pe care le iau politicienii.

Oamenii trebuie să simtă că beneficiază de servicii publice de calitate, a precizat liderul PNL. De asemenea, românii au nevoie de un sistem de educație flexibil și adaptabil și de servicii medicale ca în țările în care s-au mutat.