Nicolae Badea anunţă: "Clubul Dinamo nu este de vânzare!"

Nicolae Badea anunţă: "Clubul Dinamo nu este de vânzare!"

Preşedintele Consiliului Director al "câinilor" a discutat vineri cu Ioan Niculae, patronul de la Astra Ploieşti, condiţiile în care al treilea cel mai bogat român poate deveni bossul "roş-albilor".

Clubul de fotbal Dinamo se află la răscruce de drumuri, fiind pe punctul să-şi schimbe structura acţionariatului. Nicolae Badea, preşedintele grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare, a discutat vineri cu omul de afaceri Ioan Niculae, subiectul fiind dorinţa acestuia din urmă de a deveni, din vară, cel care decide la formaţia "câinilor roşii".

Conform revistei "Capital", Ioan Niculae, actual proprietar al grupării Astra Ploieşti, este al treilea cel mai bogat român, după Ion Ţiriac şi Dinu Patriciu, având o avere estimată la 1,25-1,4 miliarde de euro.

Contingent de "câini" la Astra

Ne puteți urmări și pe Google News

"Clubul Dinamo este în faliment!", acuza, recent, eternul comentator de pe margine Gigi Neţoiu, bazându-se pe faptul că acţionarii au ajuns la fundul sacului. A fost momentul în care a intrat în scenă Ioan Niculae. "Sunt dinamovist şi sunt interesat să preiau clubul", a spus acesta.

A şi făcut primii paşi în acest sens. I-a adus, de la Dinamo, pe conducătorii Petre Buduru şi Florin Prunea, apoi l-a cumpărat pe mijlocaşul Ousmane N'Doye, jucătorul-problemă al "câinilor". Cei trei ar putea reveni în "Groapă", dacă Niculae va cumpăra clubul Dinamo, moment în care va uni lotul Astrei cu cel al "roş-albilor"!

Borcea ar vinde, Săvulescu nu

Nicolae Badea nu doreşte să-şi piardă controlul şi îl anunţă pe Niculae că, pentru a prelua frâiele "roş-albilor", trebuie să-i convingă pe actualii şefi să-i cedeze acţiunile. În timp ce Cristi Borcea şi le-ar vinde imediat, iar Vasile Turcu pare să fi fost convins deja să le dea, Dragoş Săvulescu nu are niciun gând să renunţe la ele! "Şi eu sunt proamerican, dar Washingtonul nu este de vânzare! Aşa şi cu Dinamo! Nu este de vânzare!", ne-a declarat ieri Badea.

"Posesori" de jucători

FC Dinamo este organizat sub forma unui SA. Acţionarii investesc o anumită sumă, pe care şi-o recuperează când se vinde un anumit jucător. Astfel, la Dinamo s-au încetăţenit expresii precum "Ropotan era «al lui Badea»", "Torje este «al lui Turcu»" etc.

Nicolae Badea se apără: "Ropotan nu era jucătorul meu. Doar îmi plăcea cum juca. Dovadă că a fost vândut cu 2,8 milioane de euro la Dinamo Moscova". Vasile Turcu n-a dorit să comenteze versiunea că va lua banii investiţi la Dinamo atunci când va fi vândut Gabriel Torje.

"Şi eu sunt proamerican, dar Washingtonul nu este de vânzare! Aşa şi cu Dinamo!", NICOLAE BADEA, preşedintele Consiliului Director de la FC Dinamo

SCHIMBĂRI

Ionel Ganea va fi dat afară

În "Groapă", modificările vor avea loc în toată organigrama, nu doar la nivelul conducerii executive. La Dinamo II, formaţie din liga secundă, urmează să fie instalat, săptămâna viitoare, antrenorul Liviu Ciobotariu, care îi va lua locul lui Ionel Ganea, actualul tehnician.

"Ciobi" va reprezenta prima soluţie pentru banca tehnică a echipei "mari", după ce Ioan Andone va pleca, mişcarea fiind anticipată de EVZ acum câteva zile.

În această iarnă, Dinamo va întineri lotul şi va scăpa de jucătorii bătrâni readuşi pe considerente sentimentale. Deja, lui Giani Kiriţă i-a fost închisă uşa în nas.