Evenimentul Zilei > International > Nici lui Ceaușescu nu i-a ieșit așa ceva! Cum s-au pregătit rușii pentru o vizită a lui Putin
Nici lui Ceaușescu nu i-a ieșit așa ceva! Cum s-au pregătit rușii pentru o vizită a lui Putin

Nici lui Ceaușescu nu i-a ieșit așa ceva! Cum s-au pregătit rușii pentru o vizită a lui Putin

Autorităţile locale din Arhanghelsk unde în zilele de 29 şi 30 martie va avea loc un forum internaţional consacrat regiunii arctice, la care a fost anunţată şi participarea preşedintelui rus Vladimir Putin - au dispus parchetarea unui drum asfaltat.

Fotografii cu parchetul pus deasupra asfaltului, într-o zonă în care de jur împrejur este zăpadă, au împânzit site-urile locale, unii comentatori denunţând această "nouă perlă a inteligenţei" birocraţiei locale. 

Agenţia de presă locală "Eho Severa" scrie că s-a pus parchet de la gara fluvială, unde navele pot prelua pasageri şi mărfuri, până la Universitatea Lomonosov din oraş, iar pe dedesubt s-a turnat un drum de asfalt atât de neted "cum nu s-a întâmplat nici atunci când oraşul a fost vizitat de (Nikita) Hruşciov" în 1962. 

Un reprezentant al administraţiei locale a declarat pentru portalul Life din Moscova că a fost "nevoie de parchet pentru ca oaspeţii forumului să se poată plimba", deoarece le va permite acestora să evite bălţile. 

În ianuarie, autorităţile din ţinutul Krasnodar au întins un covor în faţa unui complex sportiv neterminat înainte de sosirea guvernatorului, care a criticat decizia autorităţilor locale, spunând că acestea 'nu înţeleg cu ce trebuie să se ocupe". Ulterior, responsabilul local care a venit cu ideea, Andrei Kravchenko, a demisionat, aminteşte Tjournal.ru, conform Agerpres.