Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ni se pregătește o lume a întunericului: Lumea Țapului Sabatic
Ni se pregătește o lume a întunericului: Lumea Țapului Sabatic

Ni se pregătește o lume a întunericului: Lumea Țapului Sabatic

Am fost preveniți: „Lumea nu va mai fi la fel”. Ni s-a spus de la bun început.

Căutați pe Google această expresie, în toate limbile pe care le cunoașteți. Veți vedea cu surprindere că am fost avertizați de schimbarea radicală a lumii încă de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în Occident.

Nu e straniu? De unde știau politicienii, oamenii de știință și presa că „lumea nu va mai fi la fel”, când nici nu începuseră bine cercetările asupra noului virus? Când singurul lucru care se cunoștea cu siguranță era că nu se cunoștea nimic?

Și mai straniu este că aceste Casandre oarbe au avut dreptate. Când epidemia dădea semne că se retrage, a primit un ajutor neașteptat: neverosimilele, halucinantele proteste de stradă din America, întinse apoi ca un foc în miriște peste Europa, la sfârșitul lui mai.

De câteva zile, de când rebeliunile urbane au intrat într-o fază de relativă acalmie, s-a raportat creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID. Se vorbește de revenirea la măsurile drastice: izolare, carantină, bătrâni uitați, copii neșcoliți, Fauci, Arafat. Valul doi. Nimeni nu știe câte valuri vor fi.

Covidul și Rebeliunile par să se completeze perfect. Conlucrează. Co-distrug.

Lumea se năruiește sub ochii noștri, într-un ritm aiuritor, care contrazice tot ce știam despre prăbușirea firească a civilizațiilor.

Suntem ca într-o corabie cu timona ruptă, luată de furtună. Încotro ne îndreptăm? Ce dracu’ se întâmplă cu noi?

S-ar putea ca exact aceasta să fie persoana cea mai abilitată să ne dea un răspuns: Dracul.

Într-o scrisoare adresată președintelui Donald Trump, pe 7 iunie, cardinalul Carlo Maria Vigano, fost nunțiu apostolic (ambasador al Vaticanului) la Washington în 2011-2016, afirma că asistăm la un război biblic între Copiii Luminii și Copiii Întunericului. Un război pentru stăpânirea lumii.

Vigano, care a fost exilat la Priștina, după ce a cerut demisia Papei Francisc, acuzându-l că acoperă abuzurile sexuale și că încurajează „curentul homosexual” de la Vatican, susține că de partea Întunericului luptă inclusiv o parte din Biserica Catolică, pe care o numește „Biserica Paralelă” („Deep Church”), după modelul „Statului Paralel” („Deep State”).

Însă, în opinia mea, cea mai interesantă afirmație pe care o face cardinalul Vigano în scrisoarea către Trump este că evenimentele care se desfășoară de câteva luni urmează modelul „Solve et Coagula”.

„Dizolvă și Coagulează” este un principiul alchemic și masonic potrivit căruia Maestrul distruge, pulverizează, destructurează, pentru ca din elementele rezultate să creeze un element nou. Sau o lume nouă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE