Evenimentul Zilei > Actualitate > News alert! Se reiau alegerile pentru funcția de primar. Decizia este definitivă
News alert! Se reiau alegerile pentru funcția de primar. Decizia este definitivă

News alert! Se reiau alegerile pentru funcția de primar. Decizia este definitivă

Algerile locale pentru funcția de primar se vor repeta în patru localități din țară a decis Biroul Electoral Ccentral.

Noul tur de scrutin a fost programat să se desfășoare în data de 11 octombrie, conform unei hotărâri adoptate de Biroul Electoral Central. Membrii BEC constituit pentru alegerile locale a decis, sâmbătă, să se organizeze un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în trei localităţi din ţară, unde candidaţii sunt într-o situație de balotaj.

Decizia a fost publicată pe site-ul instituției și conform acesteia, cele trei localități în care se vor relua alegerile sunt comuna Rebra din judeţul Bistriţa-Năsăud, comuna Orţişoara din judeţul Timiş şi comuna Balaci din judeţul Teleorman. Candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj, conform deciziei, vor fi înscrişi pe buletinele de vot la scrutinul din 11 octombrie în ordinea alfabetică a numelor acestora.

Tot în data de 11 octombrie s-a decis să se reia alegerile pentru funcţia de primar în circumscripţia electorală orăşenească Moldova Nouă din judeţul Caraş-Severin. La Moldova Nouă, candidaţii vor fi înscrişi pe buletinele de vot în ordinea utilizată la scrutinul din 27 septembrie.

Biroul Electoral Central a amânat anunțul privind rezultatele finale la alegerile locale care au avut loc pe 27 octombrie, deși a trecut aproape o săptămână. Instituția care s-a ocupat de bunul mers al alegerilor nu a reușit să încheie toate formalitățile care trebuie îndeplinite pentru ca să poată fi anunțate rezultatele alegerilor.

Astfel, la nivelul Municipiului București mai sunt de rezolvat o serie de contestații formulate de partidele politice în legătură cu rezultatele scrutinului. O asemenea situație a fost înregistrată la Sectorul 5, unde procesele verbale nu au putut fi încheiate pentru că reprezentanții mai multor partide cer renumărarea voturilor.

Conform legii, procesele verbale finale se încheie atât electronic, cât și pe format de hârtie, caz în care trebuie predate de către președinții birourilor electorale județene la la BEC. Abia apoi se poate încheia întreaga procedură, urmând ca mai apoi să fie anunțate rezultatele finale.

Anunțul cu privire la rezultate este așteptat, din partea BEC, undeva în cursul zilei de luni.

Băsescu, o terfelește pe Firea: „A fost un cancer…”

Protest masiv în București, Guvernul Orban, sub asediul Străzii. Ce vor manifestanții?