Evenimentul Zilei > International > NEWS ALERT. Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit drept de survol deasupra României
NEWS ALERT. Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit drept de survol deasupra României

NEWS ALERT. Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit drept de survol deasupra României

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, urma să participe azi în regiunea transnistreană la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii pe Nistru. Avionul nu a primit drept de survol deasupra României, așa că s-a întors din drum.

Dmitrii Rogozin nu mai vine la Chișinău, scrie deschide.md.

Avionul său face cale întoarsă după ce România a interzis aeronavei în care se află vicepremierul rus, survolarea spațiului său aerian. Potrivit datelor de la Aeroportul Internațional Chișinău, avionul a fost redirecționat către Minsk după ce a făcut câteva cercuri deasupra Ungariei.

Potrivit unor specialiști în aviație, citați de publicația din Moldova, datele de pe flightradar constată o micșorare a altitudinii încercându-se o aterizare pe aeroportul din Budapesta – dar, pe semne, nici acest lucru nu i s-a permis.

Înainte de decolare, Rogozin a postat pe Facebook un mesaj în care scrie despre tentativele autorităților moldovenești de a împiedica venirea lui la Chișinău.

Conform unor surse Romatsa pentru Evz, România a interzis survolarea spațiului său aerian pentru avionul în care se află vicepremierul rus Dmitrii Rogozin. Aeronava face cercuri deasupra Ungariei.

Rogozin urma să participe în regiunea transnistreană la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Între timp, Rogozin este așteptat în fața aeroportului de un grup de cetățeni, care protestează împotriva vizitei sale.