Cine vrea să scadă natalitatea în lume? Campanie scandaloasă de presă: „Avortul salvează vieți!”

Una dintre cele mai celebre publicații din lume, New York Times, a lansat o amplă campanie împotriva sarcinii și pro avort. Ultimul editorial publicat pe această temă a șocat opinia publică.

New York Times a lansat o campanie de presă prin care susține avortul. Ziarul a publicant un editoria intitulat „Sarcina ucide. Avortul salvează viața”.

Acesta este semnat de către Warren M. Hern, specialist în efectuarea de avorturi pe termen scurt. Articolul pretinde că fiecare sarcină prezintă un „risc grav pentru sănătatea mamei”.

„Sarcina vine întotdeauna cu un risc ireductibil de deces.”, avertizează dr. Hern, precizând că „avortul poate salva viața”, conform Activenews.ro.

Prin acest editorial, dr. Hern reacționează la noua lege din Alabama, care limitează în mod semnificativ avorturile în acest stat, sugerând că ceea ce restricționează legislatorii este o procedură de salvare a vieții. 

„Noua lege din Alabama susține că nu interzice avortul dacă există un motiv medical rezonabil „că sarcina reprezintă un risc grav pentru sănătatea femeii", notează Hern. 

„Dar sarcina în sine prezintă un risc serios pentru sănătate - inclusiv riscul de deces și de pierdere a tuturor funcțiilor organismului. Viața și sănătatea unei femei sunt în pericol din momentul în care se instalează o sarcină în corpul ei, indiferent dacă dorește să fie însărcinată sau nu.”, afirmă Hern.

„Sarcina este o stare care pune viața în pericol. Femeile însărcinate mor. Știm asta de mii de ani. Mor ca urmare a hemoragiei, a infecției, a preeclampsiei (care poate duce la convulsii fatale),  sau ca urmare a obstrucționării travaliului, a emboliei cu lichid amniotic,  de tromboembolism, de uter rupt, din cauza placentei, de choriocarcinom și din multe alte cauze care se regăsesc în manualul obstetric.”, explică specialistul.

Specialistul a declarat că sarcina este un aspect rasist.

„În Alabama, rata generală a mortalității materne în 2018 a fost de 11,9 la 100.000 de femei. În rândul femeilor albe, rata mortalității materne în anul 2018 era de 5,6; în rândul femeilor negre a fost de 27,6, femeile negre din Alabama  având aproape de cinci ori mai multe șanse să moară în urma sarcinii decât femeile albe. Pentru Statele Unite, rata mortalității materne a fost de 20,7.

Prin comparație, un studiu din revista Obstetrics & Gynecology privind mortalitatea în cazul avortului din 1998 până în 2010 a constatat că pentru cele 16,1 milioane de avorturi efectuate în acea perioadă, rata generală a mortalității a fost de 0,7 la 100 000 de proceduri. Rata mortalității pentru procedurile de avort precoce - cele care au avut loc în primele opt săptămâni ale sarcinii - a fost mai mică: 0,3 la 100,000.”, susține autorul articolului.