New York, Chicago, Houston, Los Angeles, San Francisco și Washington DC, în mare pericol. Foto în articol

Niciun oraș din Statele Unite nu are un plan adecvat pentru a face față unui atac nuclear, spune Irwin Redlener, expert în dezastre de la Universitatea Columbia, Statele Unite ale Americii.

Care ar fi consecințele unui atac nuclear în Statele Unite

Potrivit lui Irwin Redlener, primele orașe vizate în Statele Unite ar fi New York, Chicago, Houston, Los Angeles, San Francisco și Washington DC. Practic sunt cele mai mari orașe din țară care adăpostesc infrastructura esențială: centrale electrice, centre financiare, facilități guvernamentale, sisteme de transmisie wireless etc.

New York este un oraș în mare pericol iar într-o imagine de ansamblu asupra consecințelor unui atac nuclear asupra lui cu o bombă atomică similară cu cea care a explodat pe Hiroshima (Japonia) în urmă cu aproape 75 de ani, ar provoca probabil sute de mii de victime. Iar la San Francisco, numărul morților ar fi cel mai mic, aproximativ 64.000 și peste 170.000 de răniți. În Houston dacă s-ar întâmpla nenorocirea s-ar alege cu „doar” 65.000 de persoane rănite.

New York-ul rămâne cel mai expus

Cei mai expuși riscului ar fi locuitorii din New York. Orașul poate avea  peste 264.000 de morți și aproximativ 512.000 de răniți! În cazul în care o bombă ar fi aruncată în centrul Washingtonului, Pentagonul și Aeroportul Ronald Reagan ar putea scăpa. Dar Casa Albă ar putea fi deteriorată din cauza exploziei.