Evenimentul Zilei > Monden > Netflix ajunge în România. Producătorii au dedicat un întreg episod țării noastre
Netflix ajunge în România. Producătorii au dedicat un întreg episod țării noastre

Netflix ajunge în România. Producătorii au dedicat un întreg episod țării noastre

Netflix a declarat că va produce un nou episod din seria documentară „World's Toughest Prisons” (Cele mai dure închisori din lume) care se va filma în închisoarea din Craiova.

În alte episoade din aceeași serie documentară, Netflix a prezentat închisori cu adevărat de temut din întreaga lume. Numele unor pușcării celebre din Costa Rica, Columbia sau chiar Norvegia au fost menționate alături de Craiova, a cărei poveste va ajunge în curând pe micile ecrane.

Raphael Rowe, jurnalist de investigații, condamnat și el în trecut pentru jaf și omor, a vizitat timp de o săptămână închisoarea de la Craiova, una „dintre cele mai dure închisori de maximă siguranță din țară”, „unde sunt închiși violatori, ucigași și asasini profesioniști”. Aceasta este descrierea făcută închisorii din Craiova din cadrul documentarului prezentat de Netflix.

Materialul „Inside the World’s Toughest Prison – România: Închisoarea țiganilor”, un documentar de 50 de minute, prezintă povestea vieții de deținut în închisoarea de la Craiova, unde mulți dintre condamnați vin din rândul romilor, scrie Paginademedia.