Satul Langtang este şters de pe fața pământului de către primul dintre recentele cutremurele devastatoare nepaleze.
Micul sat văzut în imaginea de dinaintea cutremurului, a fost amplasat pe un traseu popular de drumeţii montate, în apropierea bazei Muntelui Langtang.
La 25 aprilie 2015, a fost îngropat sub o avalanșă de gheață și stâncă, zguduit de masivul cutremur de 7,8 magnitudine care a lovit Munții centrali Himalaya din Nepal, la nord-vestul capitalei Kathmandu.
Imaginea de după cutremur arată calea avalanșei care aluneca la vale şi acoperă râul Langtang și distrugerea satului. Pentru că a fost înnorat în zilele următoare cutremurului inițial, au fost împiedicate observațiile prin satelit din Nepal, dar pe data de 30 aprilie 2015, Imager Land Operațional pe Landsat 8 a capturat imaginile prin satelit, potrivit abc.net.au.
Cel puțin 120 de persoane au pierit în dezastrul din satul Langtang.
De când primul cutremurul a existat, a fost o serie de replici, inclusiv cutremurul cu magnitudinea 7.3 din estul Kathmandului.
Cutremurul inițial, care a durat aproximativ 100 de secunde, a avut centrul la 15 km mai jos de satul Barpak în districtul Gorkha, aproximativ 75 km nord-vest de Kathmandu.
Cutremurul a avut loc atunci când o suprafață de aproximativ 150 de kilometri lungime și 50 km lățime. Ruptura s-a răspândit în direcţia sud-est peste o sută de kilometri.
Placa indiană se deplasează spre nord la aproximativ doi centimetri pe an, și încearcă în mod constant să scufunde sub platoul tibetan.
Date de la un alt satelit numit Sentinel-1A arată că limita plăcilor tectonice indiene și Eurasia a cunoscut o ridicare verticală de aproximativ un metru, și o schimbare orizontală nord-sudică de până la trei metri a fost detectată de asemenea de-a lungul liniei colosale de rupere.