Evenimentul Zilei > Actualitate > Nenorocirile se țin lanț de Liviu Dragnea. Vestea l-a doborât! Și nu are legătură cu Irina
Nenorocirile se țin lanț de Liviu Dragnea. Vestea l-a doborât! Și nu are legătură cu Irina

Nenorocirile se țin lanț de Liviu Dragnea. Vestea l-a doborât! Și nu are legătură cu Irina

Liviu Dragnea primește vești proaste, una după alta. După ce a aflat că ar fi fost înșelat de iubita sa, Irina Tănase, fostul șef al PSD este pe cale să mai încaseze o lovitură. Și asta chiar înainte de sărbători, tocmai ca să nu-i priască friptura de Crăciun.

Șeful DNA, Crin-Nicu Bologa, a anunțat că dosarul Tel Drum, care îl vizează pe Liviu Dragnea, este pe cale de finalizare. El a precizat, pentru Radio România Actualități, că cercetările sunt avansate foarte mult, iar ancheta se va încheia în scurtă vreme.

„Mă gândeam că o să primesc, mai ales de ziua anticorupției o astfel de întrebare și am luat legătura cu procurorul de caz. Acesta mi-a comunicat că au fost administrate toate probele considerate necesare de procuror pentru aflarea adevărului, iar cercetările sunt într-un stadiu înaintat de finalizare, de soluționare”, a declarat Crin-Nicu Bologa.

În acest dosar, care vizează activitatea companiei Tel Drum și relațiile sale de afaceri cu statul, în special cu Consiliul Județean Teleorman, Liviu Dragnea este urmărit penal. Cercetarea datează încă din 2017, când DNA a anunțat că a început urmărirea penală împotriva lui fostului șef al PSD și a celor care conduc Tel Drum.

sursa foto. EVZ

Acuzații de grup infracțional organizat

Toți cei implicați sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene. Ancheta are legătură cu cu favorizarea societății, în spatele căreia se spune că ar fi chiar Liviu Dragnea, pentru acordarea mai multor contracte de reabilitare a unor drumuri județene cu fonduri europene.

DNA a precizat că dosarul penal în care este anchetată compania Tel Drum s-a constituit în urma unei sesizări a OLAF.

Astfel, procurorii susțin că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat. Acesta, mai spun anchetatorii, ar acționa și astăzi. Gruarea ar fi fost formată din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri.

Urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgență.

sursa foto: EVZ

De ce au întârziat cercetările în dosarul Tel Drum

În luna mai 2021, seful DNA, Crin Bologa își exprima speranța, într-un interviu, că procurorul de caz va finaliza dosarul Tel Drum „cât de curând”. Acest „curând”, exprima șeful DNA ar fi o chestiune de luni.

În interviul respectiv, Crin Bologa explica faptul că cercetările au fost întârziate de faptul că cei inculpați ar fi solicitat să asculte toate înregistrările atașate la dosar. Este vorba despre sute de ore de înregistrări audio ale interceptărilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: