Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDAL SEXUAL la NIVEL înalt în MEDIA. EMISIUNEA a fost ANULATĂ. Breaking news
SCANDAL SEXUAL la NIVEL înalt în MEDIA. EMISIUNEA a fost ANULATĂ. Breaking news

SCANDAL SEXUAL la NIVEL înalt în MEDIA. EMISIUNEA a fost ANULATĂ. Breaking news

Un nou scandal sexual zguduie mass-media. Se pare că în urma unor acuzații de conduită sexuală nepotrivită lansate împotriva astrofizicianului Neil DeGrasse Tyson, prezentatator al emisiunii „Star Talk”, postul de televiziune american Nat Geo a suspendat pe timp nelimitat emisiunea, informează online revista Variety citată de EFE.

Suspendarea programului va fi menţinută cât timp Fox Networks Group, proprietara postului, va cerceta aceste acuzaţii, a precizat revista pe site-ul său.

„Am decis suspendarea difuzării de noi episoade a programului „Star Talk” până la anchetarea acuzaţiilor”, a declarat un reprezentant al postului. El a precizat că în următoarele săptămâni va fi luată "o decizie finală".

Programul „Star Talk” a lansat în noiembrie cel de-al cincilea sezon şi a difuzat 20 de episoade până la apariţia de noi acuzaţii împotriva lui Tyson, acuzat deja de Tchiya Amet de viol pe vremea când erau studenţi în anii 1980.

La 30 noiembrie, posturile Fox şi National Geographic au lansat o anchetă la adresa lui Tyson, în vârstă de 60 de ani, în urma unor acuzaţii lansate împotriva prezentatorului  pentru conduită sexuală nepotrivită.

Două femei l-au acuzat pe astrofizician de comportament sexual abuziv şi inadecvat.

Katelyn N. Allers, profesoară asociată de Fizică şi Astronomie la Universitatea Bucknell, şi Ashley Watson, fostă asistentă a lui Tyson, l-au acuzat pe cercetător de atingere nepotrivită şi de insinuări sexuale explicite.