Negocierile în impas. Kelemen Honor: „În această săptămână, nu există nicio posibilitate de a se contura un viitor guvern”

Negocierile în impas. Kelemen Honor: „În această săptămână, nu există nicio posibilitate de a se contura un viitor guvern”Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat marţi că, în această săptămână, nu există nicio posibilitate de a se contura un viitor guvern în cadrul negocierilor dintre PSD, PNL, UDMR.

„Nu. Nu avem nicio posibilitate (de a avea guvern săptămâna aceasta - n.r.). Săptămâna viitoare sper totuşi, dar vedeţi că astăzi se va decide dacă acceptă ideea de rotaţie, după care urmează cine e primul, după aceea urmează cine e persoana. Din punctul meu de vedere, o coaliţie foarte complicată ca să fie funcţională, indiferent cine este premierul, trebuie să fie unul dintre preşedinţii de partid, altfel nu o să meargă. Indiferent cine e premierul dintre cei doi-trei, ceilalţi trebuie să fie în Guvern.

„Trebuie să lase orgoliile la o parte”

Trebuie să lase orgoliile la o parte. Dacă nu, atunci iar o să avem o problemă de funcţionalitate. Dacă toţi liderii sunt în Guvern, se pot lua deciziile politice, administrative, în Guvern şi asta este dorinţa noastră. După aceea, în coaliţie discuţi problemele mai de anvergură, din Parlament şi aşa mai departe", a spus liderul UDMR la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă în viitorul program de guvernare vor exista deduceri fiscale pentru familiile cu mai mulţi copii, liderul UDMR a pledat pentru găsirea unei soluţii în contextul în care, a susţinut Kelemen Hunor, în următorul deceniu va exista o problemă demografică în România.

„Eu aici nu sunt foarte fericit să mergem pe politica de până acum pentru că nu a dat rezultate şi astăzi am subliniat - avem o problemă şi vom avea în deceniul care urmează o problemă şi mai mare în ceea ce priveşte cifrele demografice. Dacă mergem pe acest drum greşit, putem creşte alocaţiile cu cât vrem, nu vom schimba trendul. Întrebarea este dacă noi găsim acele resurse financiare şi dorinţa de a schimba filosofia, de a susţine familiile prin deductibilităţi de la venituri, din impozit, prin facilităţi oferite acelor familii care au venituri, să ajutăm creşterea copiilor.

Nu poţi să spui că acum dau doar pentru familiile care au copii până la 2 ani că nu ai rezolvat nimic. Şi când copilul are 3 ani, 4 ani, 5 ani, tot e nevoie de a susţine familia. Dacă sunt mai mulţi copii trebuie să susţii şi mai substanţial. Aici există o discuţie foarte aprinsă în ceea ce priveşte direcţia în care vrem să mergem. Acest lucru nu înseamnă că vrem să eliminăm alocaţiile. Alocaţiile rămân, dar trebuie să găseşti o alternativă pentru a susţine acele familii care au venituri şi trebuie să ajuţi prin diferite forme", a conchis Hunor, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News