Femeia care a fost căsătorită, timp de 13 ani, cu spionul pedofil Ninel Șerbănescu a povestit, pentru „Evenimentul zilei”, că fostul ofițer al Direcției de Informații a Armatei (DIA) ar fi fost diagnosticat cu dublă personalitate. Culmea este că, în ciuda faptului că a aflat că a fost arestat, fiind acuzat că ar fi abuzat sexual de opt copii, femeia spune că îl iubește pe Ninel.

Neacşa Şerbănescu e o pensionară cochetă, deschisă la suflet, amabilă. Am găsit-o pe litoral, în staţiunea Saturn. Locuieşte, împreună cu un căţeluş, într-o Dacia veche, dar în stare de funcţionare, pe care o parchează unde doreşte. „Sunt un om liber”, îşi explică ea prezenţa în staţiune. Nimeni nu bănuia că femeia, în vârstă de 70 de ani, a fost soția celui mai mediatizat pedofil al momentului: Ninel Șerbănescu.

S-au cunoscut la sanatoriu

Neacșa a povestit, pentru „Evenimentul zilei”, că, atunci când l-a cunoscut, în 1990, a aflat chiar de la el că ar fi făcut închisoare: „A fost sincer, mi-a zis că a fost în puşcărie, dar nu pentru pedofilie”. El i-a spus, însă, că au fost acuzații mincionoase și că cea care l-a reclamat a fost prima lui soție. Neacșa și Ninel s-au cunoscut la sanatoriul TBC din Moroieni, județul Dâmbovița, unde erau internaţi. El abia ieşise din închisoare. S-au căsătorit în toamna anului 1990. În 1994, și-au făcut o firmă prin care distribuiau marfă luată de la chinezi. Atunci a avut nevoie de cazier și a reieșit că era curat. După cum a relatat „Evenimentul zilei”, Ninel a fost amnistiat, fapt care a condus la „curățirea” cazierului.

Afacerea nu a mers şi au trăit din pensiile de boală. Neacşa spune că, după divorţul din anul 2003, fostul ei soţ a fost singur. „În 2011, mi-a dat telefon că vrea să se aranjeze cu Cristina, noua lui prietenă pe care mi-a dat-o la telefon. Dudia asta m-a întrebat cum am rezistat 13 ani alături de el. Cu iubire, înțelegere și tact și cu prețul sănătății mele, i-am răspuns”, a povestit femeia. Ea e convinsă „că cea care l-a reclamat la poliţie pe Ninel, este duduca asta”.

Ninel: „Eu am un rol pe lumea asta”

Neacșa Șerbănescu ne-a mai povestit că a trecut des prin momente de calvar, în timpul căsniciei cu Ninel: „În 2000, eu m-am îmbolnăvit cu inima. Eu nu am știut ce e cu el, acum mă brusca, apoi după 5 minute îmi spunea că mă iubește”. Femeia spune că, în ultima parte a căsniciei, el făcea crize de nervi, mai ales că ea nu îl lăsa să meargă nici să ia pâine singur: „Eu am aflat târziu că e bolnav. Poate nu aş fi divorţat. Am găsit un document medical în care avea diagnostic de dublă personalitate”.

Ninel însemnă Lenin

Neacşa Şerbănescu și-a adus aminte că, pe vremuri, s-au dus împreună la psihiatru, unde el mergea regulat. „El glumea întruna cu psihitarul. Acesta l-a întrebat de unde vine numele de Ninel?. El l-a pus să citească invers și a ieșit, Lenin. Spunea: «Eu am un rol pe lumea asta»”.

Fosta soţie vrea acum să îl vadă, dar nu ştie cu cine să ia legătura. „Nu ştiu cine îi este avocat. Eu vreau să-l vizitez și să cer polițiștilor dovezile care îl incriminează, dar vă spun eu, omul ăsta nu e vinovat”, e convinsă Neacșa.

 

Te-ar putea interesa și: