Evenimentul Zilei > International > NATO critică o retragere accelerată a SUA din Afganistan
NATO critică o retragere accelerată a SUA din Afganistan

NATO critică o retragere accelerată a SUA din Afganistan

O retragere precipitată a Alianței din Afganistan ar avea un „preț foarte mare”, cu riscul de a vedea această țară „să redevină o bază pentru teroriștii internaționali”, a avertizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după anunțurile americane.

Voința americană de a se retrage din această țară după încheierea unui acord cu talibanii și continuarea violenței pune probleme grave Alianței. „O dilemă va apărea în lunile următoare”, a avertizat Jens Stoltenberg la reuniunea miniștrilor apărării Alianței.

„Am decis împreună să mergem în Afganistan. Vom proceda împreună pentru ajustarea forțelor și vom părăsi împreună această țara”, a repetat secretarul general al NATO la fiecare întâlnire. Subiectul va fi discutat în cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai NATO, la și 2 decembrie.

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.