Evenimentul Zilei > Actualitate > Naționala României Under 17 ia lecții de limba engleză
Naționala României Under 17 ia lecții de limba engleză

Naționala României Under 17 ia lecții de limba engleză

Federația Română de Fotbal le-a stabilit componenților reprezentativei Under 17, calificată la Turul de Elită, un program riguros de pregătire în care se regăsesc și ore de comunicare în limba engleză.

Până la meciurile oficiale de la finalul lunii martie, ”tricolorii” antrenați de Bogdan Vintilă vor petrece 40 de zile în cantonament, în perioade diferite. În prezent, ei se află la Tărlungeni, unde, pe 24 ianuarie, se încheie primul stagiu de zece zile.
 În cadrul acestui program, stabilit de FRF până în cel mai mic detaliu, apar câteva noutăți ce nu țin de pregătirea fizică sau cea tactică. Pentru prima dată în istoria federației, juniorii români asistă, pe durata cantonamentului, la cursuri de limbă engleză.
 Astfel, seara, din două în două zile, doamna profesoară Anca Veliciu le predă engleza ”tricolorilor” U17.
 
La primul curs, care a durat de fapt 90 de minute și ar mai fi continuat dacă programul lotului ar fi permis, jucătorii au trecut rapid peste perioada de tatonare și, după doar câteva minute, au reacționat și au participat activ.
 
Chiar dacă până la vârsta de 17 ani juniorii au acumulat cunoștințe de limba engleză la școală și, mai ales, pe Internet, prima oră le-a fost mai mult decât utilă tuturor. Totul a pornit cu prezentarea tuturor cuvintelor care au legătură cu sportul rege. Împărțiți pe grupuri, puștii au scris toate cuvintele învățate. În a doua oră s-a avansat deja la conversații. S-a ajuns astfel la discuții în orașe și magazine virtuale, cu micii ”tricolori” în încercarea de a purta un dialog cu diferite persoane pe care le pot întâlni atunci când merg într-un turneu internațional sau atunci când se transferă la un club de peste hotare.
 
„Ca orice jucător tânăr român, visul meu este să joc la o echipă din străinătate. Pentru asta mă pregătesc pe teren. Dar pentru a mă descurca și mai bine în afara țării, pentru a-mi fi mai ușor să mă adaptez, sunt conștient că am nevoie să vorbesc bine limba engleză. Pentru noi toți a fost o surpriză plăcută să aflăm că avem ore de engleză chiar în cantonament. Chiar vorbeam cu ceilalți băieți că am vrea să le avem zilnic în programul nostru. Cred că au văzut toți cei din jurul echipei că am fost atenți și că ne-a plăcut”, spune tânărul Vlad Mihalcea, mijlocașul reprezentativei U17, notează site-ul frf.ro