În antiteză cu naționala mare a lui Cosmin Contra, selecționata U21 a României a scos în lumea bună fotbalul mioritic. „Tineretul” condus de Mirel Rădoi va juca astăzi un meci crucial, de la ora 21:00 (în direct la ProX), împotriva reprezentativei similare din Liechtenstein, pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești.

 

Baraj asigurat din start

Tricolorii mici”, lideri în grupa 8 din preliminariile EURO 2019, au nevoie de cel puțin un punct pentru a obține biletele pentru turneul final ce se va desfășura în Italian și San Marino, 16-30 iunie 2019. Meciul de astăzi, de la Ploiești, va fi și ultimul din preliminariile EURO 2019, dar România are oricum asigurat în acest moment un loc la baraj.

Astfel, după mai bine de două decenii, putem spera la un nou Campionat European. Ultima dată când România U21 a luat parte la un asemenea turneu a fost în 1998, din postura de țară organizatoare. În jocul anterior, elevii lui Rădoi au dispus de Țara Galilor cu 2-0, și conduc grupa cu 21 de puncte. Succesul contra galezilor a fost sărbătorit de „tricolorii mici”.

 

Petiția rușinii pentru trupa lui Contra

Cu gândul la Europeanul de anul viitor, aceștia au celebrat în autocar cu manele în difuzoare și pe acordurile celebrului imn al Campionatului Mondial din 1990, din Italia, „Un’estate Italiana”, melodia interpretată de Gianna Nannini și Edoardo Bennato.

Podiumul este completat de de Portugalia (19 puncte) și de Bosnia & Herțegovina (18 puncte), iar calificarea directă o obține doar primele două clasate din fiecare grupă.

După semieșecul naționalei mari în Liga Națiunilor (0-0 cu Serbia), și după o nouă evoluție ștearsă a „tricolorilor” lui Contra, în lumea virtuală circulă o petiție pentru a fi posibil un duel amical între selecționata mare și cea de tineret. „În ultimul timp, echipa națională de fotbal a României a avut evoluții slabe, uneori pline de entuziasm, dar totuși fără rezultate remarcabile. În schimb, echipa U21 este în pragul unei performanțe binemeritate, calificarea la CE (…).

Pentru satisfacția fanilor, dar și promovarea echipei juniorilor, cerem organizarea de către FRF a unui meci amical între echipa «mare» a României și cea cu jucători sub 21 de ani”, scrie inițiatorul petiției, care se regăsește pe site-ul de specialitate petitieonline.com.