NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional, a lansat înscrierile pentru ediția a 12-a

NASA. Sursa foto: Frank Manno | Dreamstime.com

NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional, a lansat înscrierile pentru ediția a 12-a. Tema evenimentului de anul acesta este “Explore Open Science Together“

NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional, a lansat înscrierile pentru ediția a XII-a a competiției, care va avea loc în weekendul 7-8 octombrie. Competiția se va derula în 5 orașe din România, dar și în alte sute de locuri din întreaga lume. Evenimentul va avea loc fizic la București și Cluj-Napoca, respectiv online la Timișoara, Iași și Oradea.

NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional, oferă soluții reale pentru Pământ

Participanții se pot înscrie la evenimentul organizat de oricare dintre cele 5 orașe indiferent de locul din România din care provin. Persoanele sub 18 ani care își doresc să participe trebuie să fie înregistrate de un părinte/tutore legal și să fie însoțite la eveniment de părinte/tutore legal. 

Elevi premiați de NASA. Sursă foto: captură ecran video focuspress

Echipele Space Apps au între 2-6 membri. Cei care își doresc să participe pot veni în echipe deja formate (înregistrarea se face individual). Există și opțiunea de a veni singuri, urmând să fie ajutați de organizatori să își alcătuiască o echipă, anunță organizatorii.

 La hackathon pot participa programatori, oameni de știință, designeri, ingineri, pasionați de tehnologie, specialiști în storytelling, producători, constructori din întreaga lume. Timp de 48 de ore, aceștia vor avea acces la datele publice ale NASA și vor lucra împreună pentru a găsi soluții pentru probleme reale, de pe Pământ și din spațiu. Înscrierile se pot face aici până vineri, 6 octombrie, la finalul zilei. 

Românii vor concura cu 3.000 de echipe din întreaga lume

Tema evenimentului de anul acesta este “Explore Open Science Together”, iar printre cele 31 de provocări care trebuie rezolvate în acest an se numără subiecte precum: Be a Space Geologist, Eclipses: Perspective is Everything, Everything Starts with Water, Habitable Exoplanets, Mapping Data for Societal Benefit, NASA in Your Neighborhood Ocean Gardens, Open Science Storytelling, Planetary Tourism Office.

Printre partenerii locali ai acestei ediții se numără Google România, Cloudsoft și AIESEC România. Pentru fiecare dintre cele 5 orașe din România vor fi alese două echipe câștigătoare care vor participa în competiția globală unde vor concura cu peste 3.000 de echipe din întreaga lume. Faza finală a NASA Space Apps Challenge va avea loc online.

Misiunea NASA Space Apps Challenge este de a stimula colaborarea, creativitatea și gândirea critică, încurajând interesul pentru explorarea Pământului și a spațiului. De asemenea, vizează creșterea gradului de conștientizare la nivel global a datelor NASA și dezvoltarea următoarei generații de oameni de știință, ingineri, specialiști în tehnologie și designeri.