NASA provoacă publicul să vină cu modalități de a recicla deșeurile materiale create în spațiu. Așa că instituția este gata să plătească până la la 3 milioane de dolari ca premiu pentru ideea salvatoare.
Provocarea de a recicla în spațiu
Necesitatea NASA vine mai exact de la nevoie astronauților. Mai exact instituția vrea să găsească o metodă peentru a recicla deșeurile materiale create de misiunile sale spațiale. Misiunile spațiale, în special cele lungă durată, creează „fluxuri de deșeuri anorganice”. Ambalajele alimentare, îmbrăcămintea aruncată și materialele din experimente științifice, pe care NASA le vrea reciclate. Provocarea LunaRecycle a NASA caută să proiecteze și să dezvolte soluții de manageriere a acestor deșeuri.
„Soluțiile trebuie să fie eficiente din punct de vedere energetic, cu masă redusă și cu impact redus. Operarea durabilă este un aspect important pentru NASA, deoarece facem descoperiri și efectuăm cercetări atât departe de casă, cât și pe Pământ”, spun cei de la NASA. TheLunaRecycle challenge are două piste de competiție. Una pentru proiectarea și dezvoltarea hardware-ului care poate recicla unul sau mai multe tipuri de deșeuri de pe suprafața Lunii. C
Astronauții produc 2.500 de kilograme de gunoi la o misiune
elălalt flux va proiecta o replică virtuală a unui „sistem complet” care reciclează și apoi fabrică „produse finale”, a spus NASA. Gestionarea deșeurilor existentă nu este disponibilă pentru misiunile la mare altitudine. Patru astronauți pot genera aproximativ 2.500 de kilograme de deșeuri într-un an. Iar acel gunoi poate reprezenta un „risc pentru siguranță” pentru echipaj.
Astronauții de la Stația Spațială Internațională (ISS) pot procesa gunoiul într-un „reactor de temperatură înaltă” care le descompune în apă, oxigen și alte gaze care pot fi folosite sau evacuate, a spus NASA. Alte deșeuri sunt procesate manual atunci când astronauții le introduc în saci unde stau într-un vehicul desemnat. Totul până când fie se întorc pe Pământ cu ambarcațiunea de lansare, fie ard în atmosferă.