NASA, misiune urgentă pe Venus după ultima descoperire! Există viață pe această planetă?

NASA, misiune urgentă pe Venus după ultima descoperire! Există viață pe această planetă?

NASA ia în calcul aprobarea unei misiuni științifice care să cerceteze de pe Venus, despre care oamenii de știință implicați în proiect cred că i-ar putea ajuta să stabilească dacă planeta poate genera viață.

O echipă de cercetare internațională a prezentat, luni, probe cu potențiali microbi care locuiesc în norii deosebit de acizi ai planetei Venus, mai precis urme de fosfină, un gaz produs pe Pământ de o bacterie care invadează mediile lipsite de oxigen. Acesta a arătat dovezi solide de viață potențială dincolo de Planeta albastră, știut fiind că fosfina (PH3) este produsă doar de organisme vii..

Agenția spațială a Statelor Unite a anunțat, în luna februarie, o listă scurtă cu 4 misiuni propuse, analizate în prezent de o comisie NASA, dintre care două ar urma să implice probe trimise de roboți pe planeta Venus. Una dintre acestea, numită DAVINCI+, ar urma să trimită o probă în atmosfera venusiană.

"DAVINCI (n.r. – misiunea) este cea pe care ai alege-o în mod logic dacă ești motivat să afli cu adevărat ce se întâmplă în atmosfera lui Venus”, a declarat pentru Reuters, marți, David Grinspoon, un astrobiolog implicat în echipa care a propus DAVINCI+.

Căutarea de viață în întregul sistem solar nu s-a concentrat prea mult pe Venus până în prezent. De fapt, NASA a lansat în luna iulie un rover de ultimă generație, menit să caute urme de viață din trecutul lui Marte.

În lumina descoperirilor expuse public luni, reprezentantul NASA Jim Bridenstine a preciza că procesul de selecție pentru noi misiuni potențiale „este dur, însă știu că procesul va fi corect și nepărtinitor”, potrivit Yahoo.com.

Inabordabila Venus

Venus este cea mai apropiată planetă de Pământ, însă nu este o planetă pe care să se poată trăi, căci temperaturile trec de 450 de grade Celsius, iar presiunea atmosferică este de aproape 100 de ori mai mare decât pe Terra.

Planeta care poartă numele zeiței grecești a frumuseții a stârnit mereu entuziasmul oamenilor de știință, peste 40 de misiuni pornind către Venus până acum, prima fiind o misiune sovietică din 1961. NASA a trimis și ea mai multe misiuni, iar în viitor India ar putea trimite o sondă. Distanța medie dintre Terra și Venus este de 40 milioane km, iar distanța maximă este de 261 milioane km.

Ne puteți urmări și pe Google News